To je to što me zanima!

Iza legendarnog hita Prljavaca krije se tužna istinita priča...

Kada se vratio iz vojske, Houra je s bendom imao zakazanu svirku na jednoj svadbi. Ispostavilo se da se udaje upravo njegova djevojka koja ga ipak nije čekala
Vidi originalni članak

Prljavo kazalište ostat će zapamćeno po brojnim hitovima. Pjesma pod nazivom 'Tu noć kad si se udavala', objavljen je početkom devedesetih, a iza nje se krije tragična priča.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prema priči, Jasenko Houra (61) iz slavnog benda imao je djevojku koju je jako volio.

Budući da je morao ići odslužiti vojni rok, pitao ju je hoće li mu biti vjerna te ga čekati, na što je ona pozitivno odgovorila. No, nakon što se vratio, njegova ga draga nije čekala, već je spremala svadbu, ali s drugim. 

IPAK IM JE DOŠAO KRAJ Počeci Prljavaca bili su teški: 'Spavali smo po kolodvorima, a intervjue radili za sendviče...'

Kada se vratio iz vojske, Houra je s bendom imao zakazanu svirku na jednoj svadbi. Ispostavilo se da se udaje upravo njegova djevojka koja ga ipak nije čekala. 

Kružile su i priče da si je djevojka nakon svadbe oduzela život, a Houra o ovim pričama nikad nije javno progovorio.

VELIKE KRIZE BENDOVA, 3.DIO Gobac je bio blizu da zamijeni Bogovića, ali bio je premlad

Prisjetimo se, Zagrebom je dramatično proteklih dana kružila vijest kako Prljavo kazalište odlazi u povijest, da su se razišli članovi, da je došlo do svađe i da Jasenko Houra radi novi bend. Priča nije daleko od istine, do razlaza među članovima je došlo.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • odcentramalonadesno 06.05.2022.

    Tekstualno, glazbeno i aranžerski možda i najbolja pjesma Prljavaca. Šteta što u 2000-tima nisu ostali svoji.

  • 06.05.2022.

    po meni je veća šteta što nema Akija i Parnog Valjka..a prljavo kazalište ionako je odavno out..

  • MMayo 05.05.2022.

    Da,proći JNA-smo svi morali,ja to pamtim po mnogo čemu....od nas dripaca su napravili odgovorne ljude,odraslije,naučili nas rukovati oružjem(bili smo spremni za domovinski rat)-služio sam u Celju i Ljubljani,nije se onda osjećala velika nacionalna netrpeljivost.A pisma....čekali smo ih kao ozebli sunce,a putovala su ponekad i po 10-tak dana,ali eto iskustvo je ne zaboravno i mislim da hitno treba uvesti obavezno služenje vojnog roka u RH,da ove naše fakine discipliniramo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare