To je to što me zanima!

Je li 'Wolverine 3' možda prvi kvalitetan superherojski film?

Gluma u superherojskim filmovima je samo u redu, režija ne oduzima dah, a kada pogledamo kakvi su scenariji...bolje ne gledajmo scenarije. 'Logan: Wolverine' će sve to promijeniti
Vidi originalni članak

Premda već postoji nekoliko superherojskih filmova koje se može bez ikakvog problema proglasiti stvarno kvalitetnim filmovima, kao što su 'Vitez tame', drugi nastavak serijala o Kapetanu Americi, pa čak i Deadpool na neki način, većinu tih filmova ne bismo nikada svrstali u tu kategoriju.

Iako im je gluma dobra, nije gluma koje se rado sjećamo niti je gluma koja nas ostavlja bez daha. Režija ne oduzima dah, a kada pogledamo kakvi su scenariji...bolje ne gledajmo scenarije. Ono što svakako diže praktički sve superjunačke filmove iznad prosjeka jesu specijalni efekti, kao i različita druga tehnička postignuća, kao što su zvuk, šminka ili scenografija. Ti elementi te kategorije filmova uglavnom su i te kako bolji od uobičajenih što i je glavni razlog za njihove nevjerojatne proračune, no i razlog za njihovu nevjerojatnu zaradu.

Treći nastavak sage o Wolverineu, 'Logan: Wolverine', je po svemu sudeći prvi superherojski film kojeg će se pamtiti i po glumi, kao i režiji, a čini se i po scenariju. Kritičarska stranica Rotten Tomatoes objavila je kako film stoji i rezultati su za sad i više nego dobri.

Kako se može pročitati, od ukupno 85 recenzija, samo su četiri "loše", tj. ne preporučuju film, dok je čak 81 recenzija napisana s pohvalama. Dio recenzija u kojima su samo provjereni, tzv. 'Top kritičari', ima slične rezultate, s 15 ukupno recenzija od kojih je 13 dobro, za rezultat 86%, naspram rezultata od 95% za gornje podatke. Takve brojke mu daju priželjkivanu oznaku 'Certified Fresh', koju samo rijetki filmovi dobivaju.

Takav nevjerojatan rezultat, tj. konsenzus oko kvalitete nadolazećeg filma se može jako rijetko vidjeti, čak i za običan, nesuperherojski film. Čak je Oscarom ovjenčan 'La La Land' lošije ocijenjen od nadolazećeg filma o Wolverineu.

Hugh Jackman se posljednji put vraća svojoj najpoznatijoj ulozi, onoj mutanta Wolverinea, Patrick Stewart je Profesor X, a u ostalim ulogama su Stephen Merchant, Richard E. Grant i mlada Dafne Keen. Film je režirao James Mangold ('Walk the Line', 'The Wolverine'), a producirali su ga Hutch Parker, Simon Kinberg i Lauren Shuler Donner.

'Logan: Wolverine' u domaća kina stiže preksutra, 02. ožujka, u distribuciji Blitz film i videa.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Old_School_1 28.02.2017.

    Daj mi karton kakav oces, al mislim da je vrijeme da se maknes s ovog zanra filma, vise mi se neda citat tvoji vise manje prepisani clanci i ovakvo opsirno znanje o ovom zanru...vrijedas moju inteligenciju i moje znanje ..pozz

  • 28.02.2017.

    Hugh je faca..baš faca.Pravi fraer.Mušakarac od glave do pete! :)) Alfa !!🎖😍

  • LiLu 28.02.2017.

    na IMDb_u prosjecna ocjena je 9,5 sto je nesto nikad vidjeno ,znaci ovi sto su ga vidjeli su apsolutno ocarani ,jedva cekam da to vidim ,moram priznat da sam pravo znatizeljan .

Komentiraj...
Vidi sve komentare