Obavijesti

Show

Komentari 4

Je li 'Wolverine 3' možda prvi kvalitetan superherojski film?

Je li 'Wolverine 3' možda prvi kvalitetan superherojski film?
5

Gluma u superherojskim filmovima je samo u redu, režija ne oduzima dah, a kada pogledamo kakvi su scenariji...bolje ne gledajmo scenarije. 'Logan: Wolverine' će sve to promijeniti

VIDEO

Premda već postoji nekoliko superherojskih filmova koje se može bez ikakvog problema proglasiti stvarno kvalitetnim filmovima, kao što su 'Vitez tame', drugi nastavak serijala o Kapetanu Americi, pa čak i Deadpool na neki način, većinu tih filmova ne bismo nikada svrstali u tu kategoriju.

Iako im je gluma dobra, nije gluma koje se rado sjećamo niti je gluma koja nas ostavlja bez daha. Režija ne oduzima dah, a kada pogledamo kakvi su scenariji...bolje ne gledajmo scenarije. Ono što svakako diže praktički sve superjunačke filmove iznad prosjeka jesu specijalni efekti, kao i različita druga tehnička postignuća, kao što su zvuk, šminka ili scenografija. Ti elementi te kategorije filmova uglavnom su i te kako bolji od uobičajenih što i je glavni razlog za njihove nevjerojatne proračune, no i razlog za njihovu nevjerojatnu zaradu.

Treći nastavak sage o Wolverineu, 'Logan: Wolverine', je po svemu sudeći prvi superherojski film kojeg će se pamtiti i po glumi, kao i režiji, a čini se i po scenariju. Kritičarska stranica Rotten Tomatoes objavila je kako film stoji i rezultati su za sad i više nego dobri.

Kako se može pročitati, od ukupno 85 recenzija, samo su četiri "loše", tj. ne preporučuju film, dok je čak 81 recenzija napisana s pohvalama. Dio recenzija u kojima su samo provjereni, tzv. 'Top kritičari', ima slične rezultate, s 15 ukupno recenzija od kojih je 13 dobro, za rezultat 86%, naspram rezultata od 95% za gornje podatke. Takve brojke mu daju priželjkivanu oznaku 'Certified Fresh', koju samo rijetki filmovi dobivaju.

Takav nevjerojatan rezultat, tj. konsenzus oko kvalitete nadolazećeg filma se može jako rijetko vidjeti, čak i za običan, nesuperherojski film. Čak je Oscarom ovjenčan 'La La Land' lošije ocijenjen od nadolazećeg filma o Wolverineu.

Hugh Jackman se posljednji put vraća svojoj najpoznatijoj ulozi, onoj mutanta Wolverinea, Patrick Stewart je Profesor X, a u ostalim ulogama su Stephen Merchant, Richard E. Grant i mlada Dafne Keen. Film je režirao James Mangold ('Walk the Line', 'The Wolverine'), a producirali su ga Hutch Parker, Simon Kinberg i Lauren Shuler Donner.

'Logan: Wolverine' u domaća kina stiže preksutra, 02. ožujka, u distribuciji Blitz film i videa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode