To je to što me zanima!

Merlić dokumentarac snimao sa sinom: 'Čekamo žestoke kritike'

Supruga Željka Ogresta (57) i on, svojim su poslom inficirali sina Mateja koji je završio produkciju za film i televiziju na Akademiji, a u obiteljsku tvrtku donio novu energiju
Vidi originalni članak

Željka, Marta i Maja prate što Matej i ja radimo, gledaju trailere, raspituju se, ali nitko nije pogledao cijelu epizodu. Prvu ćemo svakako gledati zajedno, a onda obojica čuti prave komentare. One najžešće – kaže Dubravko Merlić (60).

POGLEDAJTE VIDEO:

Tako je novinar, urednik i producent najavio prvu epizodu druge sezone njegovog dokumentarnog serijala "Opstanak" koju će HRT emitirati u ponedjeljak, u udarnom terminu. Prvu sezonu od sedam epizoda pratili smo lani i gledanost je bila odlična. U prvoj epizodi nove sezone doznat ćemo zašto, prelaskom iz socijalizma u demokraciju i kapitalizam, Hrvatska nije uspjela zadržati mjesto koje je imala krajem 80-ih, među vodećim ekonomijama. Ispred nas su tad bile samo Češka i Slovenija, a 30 godina kasnije smo na začelju Europske Unije.

IMAO INFORMATIVNU EMISIJU Dubravko Merlić: Pamte me kao lika iz ‘Spikom na spiku’

Koliko su za frustrirajući položaj krive povijesne okolnosti, a koliko Hrvati sami? Na ta pitanja odgovorit će radnici tvornica koje su prestale raditi, poduzetnici i eksperti za ekonomska pitanja. Autorska ekipa u zaključnoj šestoj epizodi pokušava predložiti poteze koji bi Hrvatsku pokrenuli s mjesta. Razloga za sjesti pred televizor više je nego dovoljno.

- Imam iza sebe više od 30 god rada na raznim televizijama, a i ovaj sam projekt s ekipom radio kao da mi je prvi. To je entuzijazam, istraživanje... Političke emisije radio sam s ljudima iz politike, javnim osobama, čelnicima svega iz svačeg, a ovi kontakti s običnim ljudima bili su mi prekrasni. Prezanimljivi su i prezreli – kaže Merlić.

Supruga Željka Ogresta (57) i on, svojim su poslom inficirali samo sina Mateja koji je završio produkciju za film i televiziju na Akademiji, a u obiteljsku tvrtku "Castor Multimedija" donio novu energiju. Najmlađa kćer Marta je gimnazijalka, a najstarija Maja izašla je iz modnog posla. Roditelji ih svo troje podržavaju u planovima, željama, ambicijama. Iako posao uvijek nose doma, nikad, kaže Merlić, nisu imali 'žešću raspravu' koja bi završila dužom šutnjom ili svađom. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare