To je to što me zanima!

Milijarder promijenio djetetovo ime X Æ A-12 u još bizarnije...

I to sve zbog kalifornijskog zakona. Naime, u Kaliforniji se u imenima mogu koristiti samo slova engleske abecede, ne i brojevi, pa su '12' morali zamijeniti rimskom inačicom
Vidi originalni članak

Kada su poduzetnik Elon Musk (48) i njegova djevojka Grimes (32) dijete nazvali X Æ A-12, izazvali su zgražanje javnosti. Par se sada odlučio na promjenu, a svi koji su pomislili da će novo ime bebe biti shvatljivije i lakše za izgovoriti, prevarili su se. Dijete će se odsad zvati X Æ A-Xii, i to zbog kalifornijskog zakona, piše Guardian.

Naime, u Kaliforniji se u imenima mogu koristiti samo slova engleske abecede, ne i brojevi, pa su '12' morali zamijeniti rimskom inačicom. 

- Rimske brojke izgledaju bolje, da budem iskrena - napisala je kanadska pjevačica Grimes na društvenim mrežama.

SVETI ZAPAD, PRIJATELJ MEDO Beba X Æ A-12 Musk i ostala neobična imena djece poznatih

I dalje nije poznato kako se izgovara bebino ime. Musk, inače osnivač kompanije Tesla i SpaceX, već ima petero djece. Milijarder kaže kako je njegova partnerica imala ključnu ulogu u imenovanju djeteta.

- Ona je, zapravo, osmislila ime. To joj uvijek ide od ruke - rekao je, dok je Grimes ranije objasnila kako je došla na ovu bizarnu ideju.

- X označava nepoznatu varijablu, Æ je vilenjačko pisanje AI, što simbolizira ljubav i umjetnu inteligenciju, A-12 je prošla verzija zrakoplova SR-17, naše omiljene letjelice koja nema oružja ni obrane, ali je jako brza. Odlična u borbi, ali bez nasilja. A-12 je ujedno i dio letjelica kodnog imena Archangel, što je moja omiljena pjesma - napisala je na Twitteru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 666sedam 27.05.2020.

    Mogli su ga nazvati i" monkey" nama ne bitno

  • Rara Avis_1 26.05.2020.

    Ojoj

  • Richter 26.05.2020.

    Æ

Komentiraj...
Vidi sve komentare