To je to što me zanima!

Modna ikona proslavila je 102. rođendan: 'Tko bi ikada rekao da ću doživjeti toliko godina?'

Rođena Njujorčanka već je desetljećima dobro poznato ime u modnim krugovima, a na Instagramu je prati 2.8 milijuna pratitelja
Vidi originalni članak

Amerikanka Iris Apfel ugledna je poslovna žena, dizajnerica interijera te modna ikona, a prije nekoliko dana proslavila je 102. rođendan.

CAMERON DIAZ SLAVI 51. ROĐENDAN Holivudska ljepotica glume se odrekla zbog obitelji: 'Dala sam život javnosti, ne nedostaje mi'

- Tko bi rekao - napisala je uz fotografiju na kojoj drži balone sa brojem godina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iris Apfel (@iris.apfel)

Rođena Njujorčanka već je desetljećima dobro poznato ime u modnim krugovima, a na Instagramu je prati 2.8 milijuna pratitelja. Brojni su se pridružili čestitkama.

- Ti si zvijezda, nastavi sjati - glasio je samo jedan od brojnih komentara. 

Dok je još bila djevojčica, Iris je vlakom putovala kako bi kupovala po lokalnim antikvarijatima i već tada je počela stvarati vlastitu zbirku upečatljivog nakita koji je i danas njezin prepoznatljivi znak. Naravno, uz dioptrijske naočale.

Kao mlada žena, Iris je radila za modni časopis 'Women's Wear Daily' gdje je zarađivala 15 dolara tjedno. U veljači 1948. godine udala se za Carla Apfela, a dvije godine kasnije pokrenuli su tekstilnu tvrtku pod nazivom Old World Weavers i vodili je sve dok nisu otišli u mirovinu 1992. godine. Suprug je preminuo 2015. godine, a par nije imao djece. 

- Nisam imala djece, ali nisam to niti htjela. Ne možeš u životu imati sve, a ja sam ipak htjela ostvariti karijeru  - rekla je u intervjuu prije nekoliko godina.

Iris je radila i u Bijeloj kući za čak devet predsjednika SAD-a: Harryja Trumana, Dwighta Eisenhowera, Johna F. Kennedyja, Lyndona Johnsona, Richarda Nixona, Geralda Forda, Jimmyja Cartera, Ronalda Reagana i Billa Clintona. Oni su joj, rekla je jednom prilikom, bili najlakši klijenti. 

- Svaki, ali baš svaki interijer koji smo uredili bio je drukčiji od prethodnoga - rekla je svojedobno.

Danas nosi titulu najstarije influencerice na svijetu. Iris pratitelje razveseljava outfitima u kojima spaja nespojivo - elemente različitih kultura te jeftine komade sa skupima. 

- Više je više, a manje je dosadno - jedna je od njezinih najpoznatijih izjava.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare