To je to što me zanima!

Monodrama o ljubavi: Glumica Petra Vukelić nasmijala i rasplakala publiku u KNAP-u

Priča prati djevojku Evu koja izlazi iz loše veze, a osim tužnih, tu je i niz komičnih trenutaka s kojima se možemo lako poistovjetiti. Predstava je privukla niz Petrinih kolega sa scene
Vidi originalni članak

Kazališna glumica Petra Vukelić (40) potpisuje autorsku monodramu 'Kutija od ogledala', čija je premijera održana sinoć u zagrebačkom kazalištu Knap.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Zaista sam presretna kako je prošla premijera, još sam preplavljena dojmovima! Publika je odlično reagirala na predstavu, što mi je izuzetno drago. Bilo je i smijeha i suza u publici, što samo govori koliko je ova tema na ovaj ili onaj način ljudima poznata i koliko o njoj vrijedi govoriti - istaknula je Petra.

'Kutija od ogledala' je autorska monodrama, a glavni lik je Eva, mlada žena koja godinu dana nakon izlaska iz veze s narcisoidnim partnerom i dalje osjeća razorne posljedice tog kaotičnog odnosa.

Tema obrađuje odnos s emotivno potkapacitiranom osobom koja je nesposobna osjetiti empatiju za druge, no usprkos temi, Petra nas je navela i na smijeh jer u mnogim svakodnevnim scenama 'oporavka' od veze, lako je prepoznati se.

Svakodnevica osobe koja se pokušava 'zbrojiti' nakon prekida emotivno je intrigantna tema, stoga Petra otkriva čitavu paletu dubokih emocija, s kojima se publika lako poistovjetila. Osim Eve, Petra na trenutke ulazi i u ulogu partnera, prijateljice te ljudi s kojima se susreće te tako samostalno razvija čitavu situaciju oko glavnog lika i njezina kaotičnog života.

Sljedeća izvedba 'Kutije od ogledala' u kazalištu Knap održat će se 7. ožujka.

Petra Vukelić potpisuje i režiju te tekst. Stručni suradnik za režiju je Iva Srnec Hamer, a za dramaturgiju Ivana Gudelj. Kao glasovi, u predstavi se pojavljuju Alan Katić i Marko Jelić. Tonsku produkciju potpisao je Denis Rostuhar.

Predstava je ostvarena u sklopu Teatra Prima Vista, kojeg je osnovala Petra osobno. Teme kazališta će biti raznovrsne, idući projekt je komedija #Zombie#Apokalipsa, ali credo i poetika ostaju isti, bavit će se aktualnim i relevantnim temama i problemima današnjeg društva s naglaskom na detaljnu psihologizaciju karaktera.

U 83. GODINI Preminula je glumica Raquel Welch, bila je seks simbol 60-ih

Osim kazališne produkcije, Teatar Prima Vista nastavlja i sa svojim edukativnim djelovanjem. Od samog osnutka umjetničke organizacije, cilj je kazališnim i filmskim profesionalcima ponuditi masterclass radionice raznih stručnjaka iz područja izvedbenih umjetnosti te svake godine dovesti određenog svjetskog stručnjaka koji bi održao masterclass uživo u Zagrebu.

Početak tog edukativnog projekta označio je dolazak holivudskog casting agenta Paula Webera u Zagreb 2021.godine, koji je tada za Teatar Prima Vista održao casting radionicu, a u ožujku stiže i Luci Lenox, casting agentica koja je radila na projektima poput 'Vicky, Christina, Barcelona', 'Parfem', 'Victoria' i dr. i koja će održati masterclass na temu Self-tape audicije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare