Obavijesti

Show

Komentari 0

Monodrama o ljubavi: Glumica Petra Vukelić nasmijala i rasplakala publiku u KNAP-u

Monodrama o ljubavi: Glumica Petra Vukelić nasmijala i rasplakala publiku u KNAP-u
9

Priča prati djevojku Evu koja izlazi iz loše veze, a osim tužnih, tu je i niz komičnih trenutaka s kojima se možemo lako poistovjetiti. Predstava je privukla niz Petrinih kolega sa scene

VIDEO

Kazališna glumica Petra Vukelić (40) potpisuje autorsku monodramu 'Kutija od ogledala', čija je premijera održana sinoć u zagrebačkom kazalištu Knap.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ecija Ojdanić 01:08

- Zaista sam presretna kako je prošla premijera, još sam preplavljena dojmovima! Publika je odlično reagirala na predstavu, što mi je izuzetno drago. Bilo je i smijeha i suza u publici, što samo govori koliko je ova tema na ovaj ili onaj način ljudima poznata i koliko o njoj vrijedi govoriti - istaknula je Petra.

'Kutija od ogledala' je autorska monodrama, a glavni lik je Eva, mlada žena koja godinu dana nakon izlaska iz veze s narcisoidnim partnerom i dalje osjeća razorne posljedice tog kaotičnog odnosa.

Zagreb: Premijera monodrame "Kutija od ogledala"

Tema obrađuje odnos s emotivno potkapacitiranom osobom koja je nesposobna osjetiti empatiju za druge, no usprkos temi, Petra nas je navela i na smijeh jer u mnogim svakodnevnim scenama 'oporavka' od veze, lako je prepoznati se.

Zagreb: Premijera monodrame "Kutija od ogledala"

Svakodnevica osobe koja se pokušava 'zbrojiti' nakon prekida emotivno je intrigantna tema, stoga Petra otkriva čitavu paletu dubokih emocija, s kojima se publika lako poistovjetila. Osim Eve, Petra na trenutke ulazi i u ulogu partnera, prijateljice te ljudi s kojima se susreće te tako samostalno razvija čitavu situaciju oko glavnog lika i njezina kaotičnog života.

Zagreb: Premijera monodrame "Kutija od ogledala"

Sljedeća izvedba 'Kutije od ogledala' u kazalištu Knap održat će se 7. ožujka.

Petra Vukelić potpisuje i režiju te tekst. Stručni suradnik za režiju je Iva Srnec Hamer, a za dramaturgiju Ivana Gudelj. Kao glasovi, u predstavi se pojavljuju Alan Katić i Marko Jelić. Tonsku produkciju potpisao je Denis Rostuhar.

Predstava je ostvarena u sklopu Teatra Prima Vista, kojeg je osnovala Petra osobno. Teme kazališta će biti raznovrsne, idući projekt je komedija #Zombie#Apokalipsa, ali credo i poetika ostaju isti, bavit će se aktualnim i relevantnim temama i problemima današnjeg društva s naglaskom na detaljnu psihologizaciju karaktera.

Preminula je glumica Raquel Welch, bila je seks simbol 60-ih
Preminula je glumica Raquel Welch, bila je seks simbol 60-ih

Osim kazališne produkcije, Teatar Prima Vista nastavlja i sa svojim edukativnim djelovanjem. Od samog osnutka umjetničke organizacije, cilj je kazališnim i filmskim profesionalcima ponuditi masterclass radionice raznih stručnjaka iz područja izvedbenih umjetnosti te svake godine dovesti određenog svjetskog stručnjaka koji bi održao masterclass uživo u Zagrebu.

Početak tog edukativnog projekta označio je dolazak holivudskog casting agenta Paula Webera u Zagreb 2021.godine, koji je tada za Teatar Prima Vista održao casting radionicu, a u ožujku stiže i Luci Lenox, casting agentica koja je radila na projektima poput 'Vicky, Christina, Barcelona', 'Parfem', 'Victoria' i dr. i koja će održati masterclass na temu Self-tape audicije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin