To je to što me zanima!

Na 'svoju večer' stigao i Mišo, publika ga dočekala ovacijama

Ljubav između Splita i Miše nikad nije bila upitna, a upravo legendarnom pjevaču u čast posvetili su cijelu drugu večer ovogodišnjeg Splitskog festivala
Vidi originalni članak

U posebnoj večeri, u čast legendarnom Miši Kovaču (77), Splićani i gosti pjevaju uspješnice Šibenčanina, kralja pjesme. Ovogodišnji 59. Splitski festival započeo je još u četvrtak spektakularnim koncertom Petra Graše, a u petak su najveće Mišine hitove pjevali Dražen Zečić, Alen Nižetić, Željko Bebek, Goran Karan, Mladen Grdović, Giuliano, klapa Rišpet, Vlado Kalember, Mjesni odbor i drugi, a Mišo im je biti stroga publika. 

POČEO 59. SPLITSKI FESTIVAL Grašo rasplesao obožavateljice: Pjevale u glas s njim sve hitove

 

- Velika mi je čast što večeras pjevam Mišine pjesme. Znam ga od svoje 15. godine kad me vodio na turneju po Dalmaciji i Istri. Često se čujemo, dobro je. Popravljao je kod mog oca auto u Zadru. Dobri smo prijatelji - rekao je Mladen Grdović. 

On je na festival je došao s menadžerom Ljubom Šeperićem, a bez supruge Brankice. Kako tvrdi između njih je sve ok, ali ona nije mogla doći zbog bolesnih roditelja. 

Mišu je pod ruku u publiku doveo direktor festivala Tomo Mrduljaš, a publika mu je glasno skandirala 'Mišo' i pljeskala iz sveg glasa. Uskoro se Mišo iz publike i podigao kako bi poljubio Alena Nižetića, koji je otpjevao njegovu pjesmu 'Ja ne mogu drugo nego da je ljubim'.

Kasnije su zajedno zapjevali 'Poljubi zemlju'. Emotivno je Mišo reagirao i na Grdovićevu izvedbu pobjedničke 'Proplakat će zora', a publika je ustala na noge.

Svi zajedno na kraju su zapjevali 'Dalmacija u mom oku', a Mišo se popeo na pozornicu i otpjevao refren 'Ako me ostaviš' te ponovno natjerao publiku na skandiranje. 

- Mogu oprostiti Hajduku ovu sezonu. Dogodine neću, a Dalmaciju nikad neće slomiti. Mogu se mijenjati političari, ali nikad je neće slomiti - rekao je Mišo i izjavio kako mu uskoro izlazi album sa 120 pjesama. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 98

  • vitae70 06.07.2019.

    Volim Mišine pisme,stvarno. Zbilja je imao karijeru,vrhunsku za naše okvire. Ali sinoć, tužno ga je vidit,onako smetena... vrime mu je za bit u miru,bez pompe, uz obitelj, toliko koliko mu je ostalo. A šta se večeri same tiče, mislim da a je za Splitski festival bilo sretnije pivati Oliverove pisme (evo za misec dana mu je godišnjica)!

  • 06.07.2019.

    Petokolonaši lupaju minuse...vidim da mu nisu oprostili što neće pjevati u Srbiji...

  • 06.07.2019.

    on je postao kao lutka heheh...nekada je to bio jako dobar pjevač no pohlepa je ovaj primjer kada se netko ne želi maknuti iako više niti usta ne može otvarati...tako da je postao živa marioneta ali je i smjeh postao za estradu....glava dolje za nekada kao vrhunskog pjevača ali pobogu dosta je neka se povuče samo muči sebe a i sve oko sebe svojim nastupima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare