To je to što me zanima!

Nakon 30 godina legendarni ITD Band objavio je novi album

Na novom albumu može se čuti i pjevač Tony Cetinski koji je s bendom snimio duet na istoimenoj pjesmi
Vidi originalni članak

ITD band poznatoj javnosti po hit pjesmama iz osamdesetih - 'Sonja', 'Lagano umirem', 'Gradske cure' i 'Eleni' nakon dugih trideset godina objavio je novi album. 

'ORAO NIKAD NE LETI U JATU' ITD band objavio novu pjesmu s Tonyem Cetinskim: 'Imamo svoj put, svoju sektu, drugačiji smo'

Bend na čijem albumu se svojevremeno pojavio i jedan od najboljih gitarista svijeta, Albert Lee (79), kroz koji su prošli i najjači domaći glazbenici, poput Branka Bogunovića Pifa, Mate Došena, Fedora Boića, Branka Kezelea-Đula, Miroslava Budanka, Damira Lipošeka i mnogih drugih.

Novi album 'Orao nikad ne leti u jatu' s originalnim pjevačem Branislavom Bekićem, potpisuje Miroslav Rus, koji je u međuvremenu radio za najistaknutije izvođače u regiji (Toše Proeski, Tony Cetinski, Crvena jabuka, Željko Bebek i Zdravko Čolić).

STARE SNIMKE Novi stari video spot ITD banda: Pogledajte "Duša ište šizilište"!

Na albumu se nalazi dvanaest novih pjesama, a ta kultna glazbena ekipa ne krije uzbuđenje, jer ITD band se ponovno okupio nakon 30 godina i spremni su na nove glazbene izazove.

Peti po redu album ITD banda donosi jedan spoj osamdesetih i vremena u kojem živimo. Miroslav Rus, tvrdi da je ovaj album zapravo početak drugog poluvremena utakmice koju igra ITD band. Primjetno je i oduševljenje Branislava Bekića novim albumom koji kaže da ima poluimaginarni osjećaj, jer je oživljavanje benda spavalo u njemu.

PUNO MU ZNAČI Miroslav Rus dobio je nagradu 'Balkan Music Promotion' Ohrid Festa za promicanje glazbe!

Potreba za glazbom oduvijek je postojala, ali život ga je odveo u drugom smjeru. Češćim dolascima u Zagreb, intenzivirala su se snimanja u studiju, jedna po jedna pjesma i sve se probudilo. Nestvaran je sada osjećaj, jer dogodilo se nešto u što možda nije istinski vjerovao da će imati prilike doživjeti, a želio je. Otišao je iz benda, u Švedsku, a nije stavio točku na 'i'.

Među ljudima koji su stvarali ovu priču je i Igor Kelčec iz čije je umjetničke radionice proizašao omot; koji oduševljenje novim albumom nije skrivao. Pokazalo se kao idealna prilika da i on bude dio ove priče, oslikavši naslovnicu albuma 'Orao nikad ne leti u jatu'.

PRIZNANJE Miroslav Rus dobitnik povelje počasnog građanina Topuskog

- Teško je nabrojati cijelu ekipu koja je stvarala na novom albumu, ali svakako bi na prvom mjesto uz Branislava Bekića  i mene koji smo ipak dali obol tom albumu kao pjevač i autor stavio Zvonimira Domazeta novog člana ITD banda koji je odlično uskočio u sedlo, otprije je volio ITD band, znao je svirati i znao mi je pomoći da produžimo tu priču, s tim što je donio i puno toga novog - kazao je Miroslav Rus.

- Zatim Branko Bogunović Pif pojavljuje se na jednoj pjesmi koji je i prije radio, žao mi je što njega nije bilo više, to je čovjek koji stvarno ima što reći i kojem nemam što reći kad on svira - poručio je.

POGLEDAJTE VIDEO Miroslav Rus je pjesmu 'Banija' posvetio svojim roditeljima i stanovništvu toga kraja...

- Fedor Boić sa svojim klavijaturama, bio je dijete ITD banda i on je dao svoj obol. Mihael Blum mladi producent i tonski snimatelj koji je s nama radio na čitavom tom projektu - dodao je dalje, a na radu albuma treba istaknuti i Dragu Jakovčevića, Djordjiju Palić, Jelenu Domazet i Daria Horvata.

- U vizualnom djelu uz Igora Kelčeca, na koga sam jako ponosan, tu je svakako i kad su naši video uradci u pitanju Hrvoje Banić s kojim smo napravili sve naše spotove, pa i onu triologiju. Uz moj Hit Records koji je stajao iza svega toga - zaključio je Miroslav koji je istaknuo i Tonya Cetinskog koji sudjeluje na duetu s ITD bandom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare