To je to što me zanima!

Nakon prinčeve 'ostavke' linija nasljeđivanja neće se mijenjati

Nakon što djeca princa Williama dobiju svoje obitelji, Harry će padati u liniji nasljeđivanja. Zbog toga njegova odluka o povlačenju i nema neki utjecaj
Vidi originalni članak

Princ Harry (35) i Vojvotkinja Meghan Markle (38) najavili su kako se povlače sa svih kraljevskih dužnosti te će postati financijski neovisni. Preselit će se u Kanadu. Žele uravnotežiti svoje vrijeme između Velike Britanije i Sjeverne Amerike nastavljajući poštovati dužnost prema kraljici. Međutim, što će se dogoditi s linijom nasljeđivanja i ima li princ teoretski pravo naslijediti britansku krunu?

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako pišu britanski mediji, sve ostaje isto kao što je bilo i prije odluke o povlačenju. Harry je trenutno šesti u redu za prijestolje. Ispred njega su prinčevi Charles (71), William (37) i George (6), princeza Charlotte (4) i maleni princ Louis (1). Kako bi se Harryju oduzelo pravo na krunu, treba reagirati vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Nakon što Williamova djeca dobiju svoje obitelji, Harry će padati u liniji nasljeđivanja. Zbog toga njegova odluka o povlačenju i nema neki utjecaj.

Podsjetimo, kraljevski par za ove je blagdane otputovao u Kanadu gdje su ostali čak šest tjedana, a sada su iznenadili viješću da se tamo i sele. Meghan i Harry odselili bi se u Toronto, gdje su proveli pet mjeseci u tajnosti prije nego što su javno objavili vezu. Također, Vojvotkinja se rodila i odrasla u Kaliforniji, a Kanadu je uvijek nazivala svojim 'drugim domom' nakon Velike Britanije. Tamo je snimila sedam serija, a između ostalog, ako se presele u Kanadu, Meghan bi se mogla vratiti glumi.

SELE SE U KANADU Šokirali obitelj: Harry i Meghan odlučili, povlače se s dužnosti

Meghan i Harry su i ranije govorili kako im je bračni život na kraljevskom dvoru stresan i da bi htjeli više slobode. 

POGLEDAJTE ŠTO ŠARIĆ MISLI O URNEBESNOJ ČESTITKI ALEKSANDRA VUČIĆA: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare