Show

Komentari 107

Šokirali obitelj: Harry i Meghan odlučili, povlače se s dužnosti

Šokirali obitelj: Harry i Meghan odlučili, povlače se s dužnosti

Namjeravamo odstupiti kao 'stariji članovi' Kraljevske obitelji i raditi na tome da postanemo financijski neovisni, a pritom nastavljamo u potpunosti podržavati Njezino Veličanstvo Kraljicu, stoji u priopćenju

Princ Harry (35) i Meghan Markle (38) danas su šokirali svijet objavom na društvenim mrežama da se povlače s kraljevskih dužnosti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nakon višemjesečnih razmišljanja i internih rasprava odlučili smo se ove godine za tranziciju u započinjanju nove progresivne uloge u ovoj instituciji.  Namjeravamo odstupiti kao 'stariji članovi' Kraljevske obitelji i raditi na tome da postanemo financijski neovisni, a pritom nastavljamo u potpunosti podržavati Njezino Veličanstvo Kraljicu. Vašim se poticajima, naročito tijekom posljednjih nekoliko godina, osjećamo spremno za nove prilagodbe - stoji u priopćenju.

Royals Watch The Flypast To Commemorate Royal Air Force Centenary

Par je dodao kako će cijelo vrijeme biti na relaciji Ujedinjenog Kraljevstva i Sjeverne Amerike.

- Sada planiramo uravnotežiti svoje vrijeme između Ujedinjenog Kraljevstva i Sjeverne Amerike, nastavljajući poštivati ​​našu dužnost prema kraljici, zajednici i našim zaštitnicima. Ova zemljopisna ravnoteža omogućit će nam da odgojimo svog sina uvažavajući kraljevsku tradiciju u kojoj se rodio, a također će pružiti našoj obitelji prostor da se usredotoči na sljedeće poglavlje, uključujući pokretanje našeg novog dobrotvornog entiteta - dodali su i objasnili kako će suradnju sa kraljicom Elizabetom II. (93) s veseljem nastaviti. 

Royal British Legion Festival of Remembrance 2019

- Radujemo se što ćemo s vremenom podijeliti sve detalje ovog uzbudljivog sljedećeg koraka jer nastavljamo suradnju s Njenim Veličanstvom Kraljicom, Princom od Walesa, vojvodom od Cambridgea i svim relevantnim stranama. Do tada, prihvatite našu najiskreniju zahvalnost za vašu stalnu podršku - zaključio je kraljevski par. 

Buckinghamska palača objavila je također isto službeno priopćenje. Drugi članovi kraljevske obitelji zasad nisu javno komentirali ovu odluku.

Podsjećamo, kraljevski par za ove je blagdane otputovao u Kanadu gdje su ostali čak šest tjedana. 

Harry i Meghan proveli su prvi Božić s malenim Archiejem u više od 14 milijuna dolara vrijednom dvorcu u Vancouveru. Meghan je inače u Kanadi živjela sedam godina.

- Vojvoda od Sussexa bio je čest posjetitelj Kanade, a vojvotkinji je bio dom sedam godina prije nego što je postala članom kraljevske obitelji - rekao je izvor za britanske medije. Vojvotkinja je živjela u Torontu prije nego što se pridružila kraljevskoj obitelji. Zbog Harryja pozdravila se s likom Rachel Zane u popularnoj seriji 'Suits' koja ju je lansirala među zvijezde.

Uskoro opširnije...

Najčitaniji članci