To je to što me zanima!

Nasljednici su protiv upotrebe Cohenove pjesme Aleluja na Trumpovim skupovima...

Nazvali su odluku RNC-a 'prilično hrabrim pokušajem politiziranja i iskorištavanja na tako očajan način', jedne od najvažnijih Cohenovih pjesama, i dodali da istražuju pravne mogućnosti u vezi s tim
Vidi originalni članak

Posjednici autorskih prava Leonarda Cohena priopćili su u petak da razmatraju pravnu akciju zbog upotrebe Cohenove pjesme Aleluja na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji (RNC), nazvavši to drskim pokušajem politiziranja pjesme.

POGLEDAJTE VIDEO:

  Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kantautorica Tori Kelly izvela je Aleluju tijekom vatrometa u četvrtak navečer nakon čega je uslijedio govor predsjednika Republike Donalda Trumpa za republikansku nominaciju.

Drugu, operniju verziju, izveo je pred kamerama američki tenor Christopher Macchio. Cohenovi nasljednici u izjavi su rekli da su 'iznenađeni i zaprepašteni' korištenjem pjesme, rekavši da su izričito odbili zahtjev RNC-a da se služi njome.

Nazvali su odluku RNC-a 'prilično hrabrim pokušajem politiziranja i iskorištavanja na tako očajan način', jedne od najvažnijih Cohenovih pjesama, i dodali da istražuju pravne mogućnosti u vezi s tim.

ZBOGOM Ovo su pjesme u kojima će Leonard Cohen vječno živjeti

 - Da je RNC zatražio pjesmu You Want it Darker, za koju je Leonard Cohen 2017. osvojio posthumni Grammy, možda bismo razmotrili da je izvedu - dodaje se u izjavi.

Cohen je umro 2016. u 82. godini života, a Aleluja, je prvi put objavljena 1984. godine i postala njegova najizvođenija pjesma. Rolling Stones, Neil Young, Tom Petty, Rihanna, Elton John, Adele i Queen nalaze se među desecima glazbenika koji su odbijali ili tražili da se njihova glazba prestane koristiti na Trumpovim skupovima.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Diogeneš 29.08.2020.

    Baš čudno da su židovi protiv kršćana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare