To je to što me zanima!

Od 'ružnog pačeta' do najljepše žene svijeta: Zbog unosnog je posla odustala od studija prava

U svijet showbiza Monica je ušla prije više od 40 godina. Karijeru modela započela je s nepunih 16, a kasnije se okrenula glumu i ostvarila svjetsku slavu kroz veliki broj ozbiljnih uloga
Vidi originalni članak

Talijanska glumica Monica Bellucci danas slavi 57. rođendan, a da su za nju godine samo broj dokazuje svojom bezvremenskom ljepotom. Atraktivna crnka, koja zazire od estetskih operacija, s godinama se uopće nije promijenila. 

POGLEDAJTE VIDEO 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ljepota je hendikep ako si glup, a ne ako si inteligentan i znaš je iskoristiti. Osjećam se dobro i ugodno u svojem tijelu, ali ne zbog toga što sam lijepa. Poznajem mnoge lijepe ljude i njihovi su životi užasni. Jako su nesigurni u sebe. Sretna sam što sam voljena i što imam divnu porodicu - izjavila je jednom prilikom Monica koja ljepotu može zahvaliti isključivo genima.

- Ne vježbam, ne trčim, volim puno jesti, jednostavno rečeno - lijena sam! I od toga ne bježim - rekla je Bellucci.

BEZVREMENSKA LJEPOTA Monica Bellucci privlači poglede i u šestom desetljeću: U Ateni je zadivila atraktivnim izgledom

Ova Talijanka rođena je 30. rujna 1964. godine u gradiću Citta di Castello u pokrajini Umbriji kao jedinica u maloj, skromnoj obitelji. U djetinjstvu je često gledala filmove Sophije Loren i maštala o glumačkoj karijeri. Njezin otac izjavio je kako kao mala i nije bila nešto lijepa no, ulaskom u tinejdžerske godine pretvorila se u pravu ljepoticu. 

U svijet showbiza Monica je ušla prije više od 40 godina. Karijeru modela započela je s nepunih 16, a kasnije se okrenula glumu i ostvarila svjetsku slavu kroz veliki broj ozbiljnih uloga. 

S obzirom da joj je hobi posao unosan posao, Bellucci je odustala od fakulteta i ispisala se sa studija Prava u Perugiji. Još 1988. godine preselila se u Milano i sklopila ugovor s modnom agencijom Elite i snimala za svjetski poznate brendove kao što su Dolce&Gabbana i Dior. Dvije godine kasnije udala se za talijanskog fotografa Claudija Carlosa Bassu. Upoznali su se na jednom snimanju, ludo zaljubili i ubrzo tajno vjenčali. Hodali su samo godinu dana prije nego što su se vjenčali. No brak je potrajao svega 18 mjeseci. Nakon manekenskog uspjeha Monica je upisala i satove glume kako bi se okušala na velikom platnu.

Prva veća uloga bila joj je 1992. u filmu Dracula redatelja Francisa Forda Coppole, gdje je glumila jednu od tri Drakuline vampirske nevjeste. 

Nedugo nakon snimanja Dracule, Monica se zaljubila u francuskog kolegu Vincenta Cassela, s kojim je dobila dvije kćeri, Devu i Leonie. Upoznali su se na setu filma “The Apartment” 1996. godine i vjenčali. No, ljubav je nakon 14 godina pukla i par se rastao.

Svjetsku slavu i status najseksi žene svijeta glumica je stekla glavnom ulogom u talijanskom filmu 'Malèna' iz 2000.

Veliku pažnju privukla je i nekoliko godina kasnije ulogom Marije Magdalene u kontroverznoj 'Pasiji' Mela Gibsona, gdje se poprilično odmaknula od svojeg seksepilnog imidža i ustaljenih uloga. Za potrebe uloge učila je drevni aramejski jezik. Naime, poznato je da glumica tečno govori francuski, engleski i španjolski. 

Godine 2015. ulogom u filmu o Jamesu Bondu “Spectre” postala je najstarija Bond djevojka u povijesti franšize. Lani se prošetala pistom na modnoj reviji Dolce&Gabbane s Isabellom Rossellini, Evom Herzigovom i Helenom Christensen.

MAMINIM KORACIMA Monica Bellucci 'zapalila' je naslovnicu Voguea: Ponosno je pokazala nasljednicu, kćer Devu

- Kad sam napunila 50, nisam se zavaravala razmišljanjima kako mogu i dalje imati energiju i polet jedne 20-godišnjakinje. Ne bih se nikad vratila u te godine. U 40-ima sam bila borac, a sad je vrijeme za preporod – rekla je Bellucci.

Od kraja 2017. Bellucci je u vezi s 18 godina mlađim francuskim umjetnikom Nicolasom Lefebvreom (38). Razlika u godinama očigledno im nimalo ne smeta pa glumicu i bivšeg modela u posljednje vrijeme sve češće viđamo zajedno na raznim showbiz događanjima.  

POGLEDAJTE KAKO JE KIMI'S LIFE VRIŠTAO U EPIZODI 'ZVIJEZDE VRIŠTE':

Idi na 24sata

Komentari 52

  • 01.10.2021.

    Lijepa zena...a ima srece i s dobrom genetikom...

  • 01.10.2021.

    Nikad nije bila "ružno pače" ....Eventualno je tak opisuju deripe ,oni kaj imaju problema s vidom ili zavidne ženske....

  • sljastrava 30.09.2021.

    Izgleda da ne smijem napisati da je Monika lijepa

Komentiraj...
Vidi sve komentare