Obavijesti

Show

Komentari 52

Od 'ružnog pačeta' do najljepše žene svijeta: Zbog unosnog je posla odustala od studija prava

Od 'ružnog pačeta' do najljepše žene svijeta: Zbog unosnog je posla odustala od studija prava
12

U svijet showbiza Monica je ušla prije više od 40 godina. Karijeru modela započela je s nepunih 16, a kasnije se okrenula glumu i ostvarila svjetsku slavu kroz veliki broj ozbiljnih uloga

VIDEO

Talijanska glumica Monica Bellucci danas slavi 57. rođendan, a da su za nju godine samo broj dokazuje svojom bezvremenskom ljepotom. Atraktivna crnka, koja zazire od estetskih operacija, s godinama se uopće nije promijenila. 

POGLEDAJTE VIDEO 

Pokretanje videa...

Monica Bellucci 01:02

- Ljepota je hendikep ako si glup, a ne ako si inteligentan i znaš je iskoristiti. Osjećam se dobro i ugodno u svojem tijelu, ali ne zbog toga što sam lijepa. Poznajem mnoge lijepe ljude i njihovi su životi užasni. Jako su nesigurni u sebe. Sretna sam što sam voljena i što imam divnu porodicu - izjavila je jednom prilikom Monica koja ljepotu može zahvaliti isključivo genima.

- Ne vježbam, ne trčim, volim puno jesti, jednostavno rečeno - lijena sam! I od toga ne bježim - rekla je Bellucci.

Monica Bellucci privlači poglede i u šestom desetljeću: U Ateni je zadivila atraktivnim izgledom
Monica Bellucci privlači poglede i u šestom desetljeću: U Ateni je zadivila atraktivnim izgledom

Ova Talijanka rođena je 30. rujna 1964. godine u gradiću Citta di Castello u pokrajini Umbriji kao jedinica u maloj, skromnoj obitelji. U djetinjstvu je često gledala filmove Sophije Loren i maštala o glumačkoj karijeri. Njezin otac izjavio je kako kao mala i nije bila nešto lijepa no, ulaskom u tinejdžerske godine pretvorila se u pravu ljepoticu. 

U svijet showbiza Monica je ušla prije više od 40 godina. Karijeru modela započela je s nepunih 16, a kasnije se okrenula glumu i ostvarila svjetsku slavu kroz veliki broj ozbiljnih uloga. 

S obzirom da joj je hobi posao unosan posao, Bellucci je odustala od fakulteta i ispisala se sa studija Prava u Perugiji. Još 1988. godine preselila se u Milano i sklopila ugovor s modnom agencijom Elite i snimala za svjetski poznate brendove kao što su Dolce&Gabbana i Dior. Dvije godine kasnije udala se za talijanskog fotografa Claudija Carlosa Bassu. Upoznali su se na jednom snimanju, ludo zaljubili i ubrzo tajno vjenčali. Hodali su samo godinu dana prije nego što su se vjenčali. No brak je potrajao svega 18 mjeseci. Nakon manekenskog uspjeha Monica je upisala i satove glume kako bi se okušala na velikom platnu.

Prva veća uloga bila joj je 1992. u filmu Dracula redatelja Francisa Forda Coppole, gdje je glumila jednu od tri Drakuline vampirske nevjeste. 

Nedugo nakon snimanja Dracule, Monica se zaljubila u francuskog kolegu Vincenta Cassela, s kojim je dobila dvije kćeri, Devu i Leonie. Upoznali su se na setu filma “The Apartment” 1996. godine i vjenčali. No, ljubav je nakon 14 godina pukla i par se rastao.

34th Cesar awards Ceremony - Arrivals - Paris

Svjetsku slavu i status najseksi žene svijeta glumica je stekla glavnom ulogom u talijanskom filmu 'Malèna' iz 2000.

Veliku pažnju privukla je i nekoliko godina kasnije ulogom Marije Magdalene u kontroverznoj 'Pasiji' Mela Gibsona, gdje se poprilično odmaknula od svojeg seksepilnog imidža i ustaljenih uloga. Za potrebe uloge učila je drevni aramejski jezik. Naime, poznato je da glumica tečno govori francuski, engleski i španjolski. 

Godine 2015. ulogom u filmu o Jamesu Bondu “Spectre” postala je najstarija Bond djevojka u povijesti franšize. Lani se prošetala pistom na modnoj reviji Dolce&Gabbane s Isabellom Rossellini, Evom Herzigovom i Helenom Christensen.

Monica Bellucci 'zapalila' je naslovnicu Voguea: Ponosno je pokazala nasljednicu, kćer Devu
Monica Bellucci 'zapalila' je naslovnicu Voguea: Ponosno je pokazala nasljednicu, kćer Devu

- Kad sam napunila 50, nisam se zavaravala razmišljanjima kako mogu i dalje imati energiju i polet jedne 20-godišnjakinje. Ne bih se nikad vratila u te godine. U 40-ima sam bila borac, a sad je vrijeme za preporod – rekla je Bellucci.

Od kraja 2017. Bellucci je u vezi s 18 godina mlađim francuskim umjetnikom Nicolasom Lefebvreom (38). Razlika u godinama očigledno im nimalo ne smeta pa glumicu i bivšeg modela u posljednje vrijeme sve češće viđamo zajedno na raznim showbiz događanjima.  

Sexy Italian actress Monica Bellucci and new boyfriend Nicolas Lefevre make their way to their car after a day of attending events during Paris Fashion Week.

POGLEDAJTE KAKO JE KIMI'S LIFE VRIŠTAO U EPIZODI 'ZVIJEZDE VRIŠTE':

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane