To je to što me zanima!

Organizator kultnog Woodstock festivala, preminuo u 77. godini

Woodstock je prvog dana proglašen besplatnim festivalom i postao je nacionalni sigurnosni problem zbog prometnog kolapsa, premalo hrane, previše droge...
Vidi originalni članak

Michael Lang, glavni organizator i idejni začetnik izvornog festivala Woodstock 1969., preminuo je u 77. godini života. Lang je bolovao od ne-Hodgkinovog limfoma, prenosi Rolling Stone

POGLEDAJTE VIDEO:

Njegov glasnogovornik i dugogodišnji prijatelj, Michael Pagnotta, potvrdio je vijest za Rolling Stone. Mladi organizatori iz tvrtke Woodstock Ventures i njihov glavni operativac tada 24-godišnji Michael Lang itekako su vjerovali u snagu hipijevskog pokreta kad su isplanirali najveći američki festival. Godinu prije Lang je bio u ekipi koja je uspješno postavila Miami Pop Festival s Jimijem Hendrixom, Frankom Zappom i 100.000 gledatelja. 

Međutim, Woodstock je već u pretprodaji srušio sve rekorde sa 186.000 trodnevnih ulaznica naplaćenih po 18 dolara. Prije toga su Lang i njegovi partneri ostali bez dozvole za održavanje festivala u gradu Woodstocku, a zatim i u susjednom Middletownu, gdje je izbila panika kad se pročulo da dolazi gomila hipija, pa su se u zadnji tren premjestili u ruralni Bethel i iznajmili velik privatni posjed farmera Maxa Yasgura.

PROŠLO JE 50 GODINA Woodstock: Rodile su se čak tri bebe na trodnevnom festivalu...

Na konačnom popisu s 32 izvođača najzvučnije ime bio je Jimi Hendrix koji je zatvorio festival psihodeličnom verzijom američke himne, a prije njega su se na jedinoj pozornici izmjenjivali Janis Joplin, Grateful Dead, Jefferson Airplane, The Who, Credence Clearwater Revival, Sly & The Family Stone, The Band, Canned Heat, Ravi Shankar, Johnny Winter, Joan Baez i Crosby, Stills, Nash & Young. Danonoćni program trajao je 52 sata, a jedini trosatni prekid dogodio se zbog nedjeljne oluje.

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • nap 09.01.2022.

    Woodtstock je bio legendaran samo.su falili doorsi beatlesi stonesi

  • santaklaus 09.01.2022.

    Trebao je odapeti davnih dana..

  • Miro1Miro2 09.01.2022.

    E da mi je to bilo doziviti uf uf

Komentiraj...
Vidi sve komentare