To je to što me zanima!

Petra i Dalibor napustili show: 'Prezentacija ne valja i fali soli'

Mate Janković je kandidatima demonstrirao što ih čeka, a njima se jela nisu činila komplicirana iako su priznali da su pola toga što je ispričao, zaboravili. Ana i Sandra bolje su se snašle u ovom kuhanju
Vidi originalni članak

Finale je pred vratima, a Petra i Dalibor te Ana i Sandra novi su duelisti koji su večeras kuhali za ostanak u showu. Odmah na početku Marijana Batinić najavila je gosta kuhara, poznatog chefa Matu Jankovića, koji je dvije godine bio stalni član žirija 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Današnji zadatak je slijed od tri jela, koji je osmislio naš kolega Mate, imat ćete hladno predjelo, juhu i glavno jelo s prilogom - rekao je Špiček te dodao kako će Mate, između ostalog, demonstrirati vrstu filetiranja ribe koju će oni morati ponoviti i ako dobro to odrade, dobit će bod više. Mate je kandidatima demonstrirao što ih večeras čeka, a njima se jela nisu činila komplicirana iako su priznali da su pola toga što je ispričao, zaboravili. Nakon što im je pokazao kako sprema juhu od mrkve s kokosovim mlijekom i grožđicama, ribu s blitvom i krumpirom te profiterole s lososom i pastrvom kandidati su prionuli na posao. Petra i Dalibor izabrali su pomagače Ivanu i Juana, a Ana i Sandra dobile su Antu i Danila kao ispomoć u kuhinji. Kad su raspodijelili poslove, shvatili su da neće imati praznog hoda.

- Mate nam je unio malo komplikacije, ali nije težak zadatak samo ima puno komponenti. Nadam se da ćemo opravdati ostanak ovdje - rekla je Petra. Ivana i Juan muku su mučili s pećnicom koja se u jednom trenutku ugasila, ali je Ivana na vrijeme vidjela što se događa i pojačala temperaturu pećnice.

U ophodnji žirija studijem, Pažanin je pohvalio umak Ivane i Juana, a Mate i Špiček zastali su kod Ane i Sandre. Mate je djevojkama objasnio kako moraju zarezati kožu ribe, a otkrio im je i mali trik kako iskoristiti većinu ribe. Došlo je vrijeme za kušanje, a prve su svoja predjela donijele Ana i Sandra.

- Hrena malo fali, ali lijepo se sve osjeti, jako dobar pokušaj - rekao je Mate za profiterole s lososom i pastrvom, a trojac pored njega se složio. Mate je okrenuo devetku, Špiček osmicu, Pažanin osmicu te Željka devetku – ukupno 34 boda za predjelo. Petra i Dalibor zatim su prezentirali svoje profiterole.

- Tehnički super odrađeno, pastrva je dobro filetirana, hren se dobro osjeti, ma apsolutno senzacionalno! - Mate je bio oduševljen predjelom koje su spremili Ivana i Juan. - Kada sam kreirao tapase za svoje mjesto, ovo je bio prvi i kad sam ga probao, rekao sam da ne treba ništa mijenjati jer je bio baš takav kakvog sam zamislio, a upravo su takvi okusi bili sada i tu - rekao je Mate i okrenuo deset. Pažani je okrenuo devet, Željka deset te Špiček devet – ukupno 38 bodova za predjelo. Na redu je bila Anina i Sandrina juha od mrkve s grožđicama.

- Jako je lijepo začinjeno i ništa mi ne fali, samo su se grožđice trebale malo više prokuhati. Ovo je  dobar pokušaj s obzirom na to da se s ovim prvi put susrećete - komentirao je Mate. Špiček se složio, kao i Željka i Pažanin.

'TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ!' Ana i Sanda ribi nisu izvadile škrge prije kuhanja: Špiček nas je prestrašio, pogubile smo se

- Ovo je perfektno - presretan je bio Pažanin, a sretni su bili i Ante i Danilo, koji su za djevojke odradili zadatak. Mate je okrenuo desetku, Željka devetku, Špiček desetku i Pažanin isto – ukupno 38 bodova za juhu. Petra i Dalibor donijeli su svoju juhu.

- Značajno je slanija juha i slabije se osjeća kokos, a i ona juha mi je bila bolje začinjena - komentirala je Željka. Špiček je bio zadovoljan juhom i nije znao odlučiti koja mu je bolja.

Mate je okrenuo devet, Špiček je okrenuo deset, Pažanin osam kao i Željka – ukupno 35 bodova.

TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ! Pažanin poručio kandidatima: 'Ne možete više namirnice tretirati kao da smo na pazaru!'

Glavno jelo Ane i Sandre – jednostavnog naziva 'riba s blitvom', ali tehnički najzahtjevnije jelo, pohvalio je Mate kojem se svidjela pečena riba, ali mu je nedostajalo slanoće i pronašao je ljuskice ribe. Pažanin je rekao da je čekao vrhunac njihovog kuhanja.

- Sretan sam jer sam napokon dočekao vaš vrhunac kuhanja. Hvala vam i čestitam - rekao je sretno Pažanin.

Mate je okrenuo devet, Željka devet i Špiček devet, a Pažanin deset – ukupno 37 bodova. Petra i Dalibor donijeli su svoje glavno jelo.

- Imate problem prezentacije, nedostaje i soli - oštar je bio Janković.

- Meni je riba puno bolje pečena nego od drugog para i blitva je fina, ali druge stvari mi nisu kako valja - komentirao je Špiček. Djelomično zadovoljni bili su i Željka i Pažanin.

Mate je okrenuo osmicu kao i Pažanin i Željka a Špiček sedmicu – ukupno 31 bod za glavno jelo. Iako je Mate Daliboru i Petri dao još jedan bod za odlično filetiranje to im nije bilo dovoljno za prolazak u finalni tjedan. Ana i Sandra u duelu su pobijedile sa 109 bodova, dok su Petra i Dalibor zaradili 104 boda i morali su napustiti show. - Bilo nam je predivno i srce nam je puno. Vjerujem da smo opravdali odnos oca i kćeri - sentimentalno je rekla Petra.

Tko će pobijediti u finalnom tjednu i postati najbolji kuhar amater bogatiji za 50 tisuća kuna i još zaraditi poklon-bon Prima namještaja u iznosu od 25 tisuća kuna, gledatelji će doznati idući tjedan od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • jamesbond7777 11.03.2022.

    Bravo, bas su glumci... Mala puna sebe a samo mrkvu guli🙄na suze daleko dosla😂😂😂😂Ha-ha ocekujem ju u super talentu samo ne suze pozabit

  • Pardon 11.03.2022.

    Nacugani Pažanin je dečke koji neznaju razliku krumpira od mrkve uveo u finale. Grozota jedna najgroznija. Požderal bum sam sebe.

  • vesela_sova 11.03.2022.

    Hvala dragom Alahu da je to dvoje konačno ispalo, rijetko naporan i iritantan lik taj Hoki a ni kćer mu nije bolja, da im nisu kuhali Juan i ona zagorka propisno bi se osramotili...

Komentiraj...
Vidi sve komentare