Obavijesti

Show

Komentari 7

Petra i Dalibor napustili show: 'Prezentacija ne valja i fali soli'

Petra i Dalibor napustili show: 'Prezentacija ne valja i fali soli'
6

Mate Janković je kandidatima demonstrirao što ih čeka, a njima se jela nisu činila komplicirana iako su priznali da su pola toga što je ispričao, zaboravili. Ana i Sandra bolje su se snašle u ovom kuhanju

VIDEO

Finale je pred vratima, a Petra i Dalibor te Ana i Sandra novi su duelisti koji su večeras kuhali za ostanak u showu. Odmah na početku Marijana Batinić najavila je gosta kuhara, poznatog chefa Matu Jankovića, koji je dvije godine bio stalni član žirija 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:53

- Današnji zadatak je slijed od tri jela, koji je osmislio naš kolega Mate, imat ćete hladno predjelo, juhu i glavno jelo s prilogom - rekao je Špiček te dodao kako će Mate, između ostalog, demonstrirati vrstu filetiranja ribe koju će oni morati ponoviti i ako dobro to odrade, dobit će bod više.

Mate je kandidatima demonstrirao što ih večeras čeka, a njima se jela nisu činila komplicirana iako su priznali da su pola toga što je ispričao, zaboravili. Nakon što im je pokazao kako sprema juhu od mrkve s kokosovim mlijekom i grožđicama, ribu s blitvom i krumpirom te profiterole s lososom i pastrvom kandidati su prionuli na posao.

Petra i Dalibor izabrali su pomagače Ivanu i Juana, a Ana i Sandra dobile su Antu i Danila kao ispomoć u kuhinji. Kad su raspodijelili poslove, shvatili su da neće imati praznog hoda.

- Mate nam je unio malo komplikacije, ali nije težak zadatak samo ima puno komponenti. Nadam se da ćemo opravdati ostanak ovdje - rekla je Petra.

Ivana i Juan muku su mučili s pećnicom koja se u jednom trenutku ugasila, ali je Ivana na vrijeme vidjela što se događa i pojačala temperaturu pećnice.

U ophodnji žirija studijem, Pažanin je pohvalio umak Ivane i Juana, a Mate i Špiček zastali su kod Ane i Sandre. Mate je djevojkama objasnio kako moraju zarezati kožu ribe, a otkrio im je i mali trik kako iskoristiti većinu ribe. Došlo je vrijeme za kušanje, a prve su svoja predjela donijele Ana i Sandra.

- Hrena malo fali, ali lijepo se sve osjeti, jako dobar pokušaj - rekao je Mate za profiterole s lososom i pastrvom, a trojac pored njega se složio.

Mate je okrenuo devetku, Špiček osmicu, Pažanin osmicu te Željka devetku – ukupno 34 boda za predjelo. Petra i Dalibor zatim su prezentirali svoje profiterole.

- Tehnički super odrađeno, pastrva je dobro filetirana, hren se dobro osjeti, ma apsolutno senzacionalno! - Mate je bio oduševljen predjelom koje su spremili Ivana i Juan.

- Kada sam kreirao tapase za svoje mjesto, ovo je bio prvi i kad sam ga probao, rekao sam da ne treba ništa mijenjati jer je bio baš takav kakvog sam zamislio, a upravo su takvi okusi bili sada i tu - rekao je Mate i okrenuo deset. Pažani je okrenuo devet, Željka deset te Špiček devet – ukupno 38 bodova za predjelo. Na redu je bila Anina i Sandrina juha od mrkve s grožđicama.

- Jako je lijepo začinjeno i ništa mi ne fali, samo su se grožđice trebale malo više prokuhati. Ovo je  dobar pokušaj s obzirom na to da se s ovim prvi put susrećete - komentirao je Mate. Špiček se složio, kao i Željka i Pažanin.

Ana i Sanda ribi nisu izvadile škrge prije kuhanja: Špiček nas je prestrašio, pogubile smo se
Ana i Sanda ribi nisu izvadile škrge prije kuhanja: Špiček nas je prestrašio, pogubile smo se

- Ovo je perfektno - presretan je bio Pažanin, a sretni su bili i Ante i Danilo, koji su za djevojke odradili zadatak. Mate je okrenuo desetku, Željka devetku, Špiček desetku i Pažanin isto – ukupno 38 bodova za juhu. Petra i Dalibor donijeli su svoju juhu.

- Značajno je slanija juha i slabije se osjeća kokos, a i ona juha mi je bila bolje začinjena - komentirala je Željka. Špiček je bio zadovoljan juhom i nije znao odlučiti koja mu je bolja.

Mate je okrenuo devet, Špiček je okrenuo deset, Pažanin osam kao i Željka – ukupno 35 bodova.

Pažanin poručio kandidatima: 'Ne možete više namirnice tretirati kao da smo na pazaru!'
Pažanin poručio kandidatima: 'Ne možete više namirnice tretirati  kao da smo na pazaru!'

Glavno jelo Ane i Sandre – jednostavnog naziva 'riba s blitvom', ali tehnički najzahtjevnije jelo, pohvalio je Mate kojem se svidjela pečena riba, ali mu je nedostajalo slanoće i pronašao je ljuskice ribe. Pažanin je rekao da je čekao vrhunac njihovog kuhanja.

- Sretan sam jer sam napokon dočekao vaš vrhunac kuhanja. Hvala vam i čestitam - rekao je sretno Pažanin.

Mate je okrenuo devet, Željka devet i Špiček devet, a Pažanin deset – ukupno 37 bodova. Petra i Dalibor donijeli su svoje glavno jelo.

- Imate problem prezentacije, nedostaje i soli - oštar je bio Janković.

- Meni je riba puno bolje pečena nego od drugog para i blitva je fina, ali druge stvari mi nisu kako valja - komentirao je Špiček. Djelomično zadovoljni bili su i Željka i Pažanin.

Mate je okrenuo osmicu kao i Pažanin i Željka a Špiček sedmicu – ukupno 31 bod za glavno jelo. Iako je Mate Daliboru i Petri dao još jedan bod za odlično filetiranje to im nije bilo dovoljno za prolazak u finalni tjedan. Ana i Sandra u duelu su pobijedile sa 109 bodova, dok su Petra i Dalibor zaradili 104 boda i morali su napustiti show.

- Bilo nam je predivno i srce nam je puno. Vjerujem da smo opravdali odnos oca i kćeri - sentimentalno je rekla Petra.

Tko će pobijediti u finalnom tjednu i postati najbolji kuhar amater bogatiji za 50 tisuća kuna i još zaraditi poklon-bon Prima namještaja u iznosu od 25 tisuća kuna, gledatelji će doznati idući tjedan od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'
LJUBAVNA PRIČA ZARUČNIKA

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'

Marko i ja se znamo preko tri godine. Upoznali smo se na Instagramu. On je svirao u bendu, ja sam znala za njih i onda sam rekla: 'Vidi koji zgodan lik'. Zatim sam ga odlučila dodati na Instagramu, ispričala je Elizabeta
Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'
NEVJEROJATNA SNIMKA

Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'

Baby Lasagna je oduševio publiku i gledatelje u polufinalu Eurosonga