To je to što me zanima!

Pijanist Levit svirat će 20 sati da istakne teškoće umjetnika...

Koncert počinje u 14:00 sati, a očekuje se da završi u nedjelju u podne. Emitirat će se iz studija u Berlinu putem nekoliko kanala društvenih medija, uključujući glazbenikov Instagram i Twitter
Vidi originalni članak

Njemački pijanist Igor Levit (33) namjerava odsvirati glazbeno djelo koje traje 20 sati kako bi podigao svijest o teškoćama umjetnika u jeku pandemije korona virusa. Levit će u danas svirati 'Vexations' Erika Satieja, jedno od najduljih djela u povijesti glazbe, koje se sastoji od nekoliko nota odsviranih 840 puta.

- Ova su vremena okrutna za umjetnike, fizički, mentalno i emocionalno. Zato ovo djelo djeluje tako dobro, mislim da podiže svijest o onome što prolazimo - rekao je pijanist.

Levitov koncert počinje u 14:00 sati, a očekuje se da završi u nedjelju u podne. Emitirat će se iz studija u Berlinu putem nekoliko kanala društvenih medija, uključujući glazbenikov Instagram i Twitter.

- Satiejevo djelo (1866.-1925.) je 'poput tihog vriska' u svojoj monotoniji... Umjetnicima je pozornica potrebna. Trenutačna situacija je iznimno teška, to se odnosi i na mene... S obzirom na ograničenja kulturnih događaja, izgledi su mračni - rekao je umjetnik.

'DA BUDE POSEBNO I DRUGAČIJE' Pijanist koji je s Josipom izveo himnu: 'Milanović je htio tako'

Levit je ocijenio da će se zbog pandemije društvo još dublje podijeliti na dobitnike i gubitnike.

- Mi umjetnici sada moramo obaviti posao, ne samo zahtijevati važnost, već je stvoriti, a ne slediti se od straha - naglasio je.

Kaže kako ne zna hoće li napraviti stanku.

- Nemam plan. Nikad nisam svirao glasovir dulje od dva i pol sata, a sada  me čeka 20-21 sat sviranja - objasnio je.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare