To je to što me zanima!

Pjevačica Amira Medunjanin će uskoro zapjevati u Areni Zagreb

Od prvog studijskog albuma 'Rosa' iz 2003. godine, objavila je više od deset nosača zvuka te je u prethodnih 20 godina dobila mnoga priznanja diljem svijeta za promociju kulturne baštine
Vidi originalni članak

Poznata vokalna solistica čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku Amira Medunjanin (50) nastupit će 8. lipnja u Areni Zagreb gdje će je na koncertu pod nazivom 'Gdje pjesme nose ljudska lica' pratiti Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Jurice Petrača.

Amira Medunjanin od samih početaka traži odgovarajući pristup tumačenju i predstavljanju tradicijske glazbe, i pokušava se usredotočiti na onaj dio naše umjetnosti iz perspektive modernoga svijeta koji nas okružuje.

Od prvog studijskog albuma 'Rosa' iz 2003. godine, objavila je više od deset nosača zvuka te je u prethodnih 20 godina dobila mnoga priznanja diljem svijeta za promociju kulturne baštine. Također, za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji world music album dobitnica je nagrade Porin. 

Kroz rad s internacionalnim umjetnicima kao što su Jordi Savall, Trondheim SolisteneCappella Amsterdam, te mnogobrojne koncerte koje je održala, Amira Medunjanin uspješno predstavlja kulturu s ovih prostora, odnosno tradicijsku glazbu na World Music sceni, stoji u najavi.

Već uveliko poznata po svojoj izvanrednoj izvedbi, Amira se ističe i jedinstvenom emocijom kojom pristupa glazbi općenito, a zbog upečatljivog vokala nerijetko je uspoređuju s divama poput Cesarie Evore i Billie Holiday.

SOLINSKO KULTURNO LJETO Poslastica za ljubitelje glazbe: U Solin stiže Amira Medunjanin

Na velikom zagrebačkom koncertu publici će predstaviti tradicijske i autorske kompozicije iz svoje bogate glazbene palete. Također, uz pratnju Simfonijskog orkestra ugostit će i druge vrhunske glazbenike s kojima surađuje posljednjih godina.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare