Obavijesti

Show

Komentari 46

Poslastica za ljubitelje glazbe: U Solin stiže Amira Medunjanin

Poslastica za ljubitelje glazbe: U Solin stiže Amira Medunjanin
3

Koncert Amire Medunjanin samo je jedan u nizu u sklopu projekta Solinskog kulturnog ljeta, gdje će se održavati po jedan koncert tjedno

VIDEO

Ljubitelje dobre glazbe očekuje nova poslastica - na Gradinu dolazi Amira Medunjanin. 

Koncert glasovite i nagrađivane glazbenice održat će se u subotu, u sklopu Solinskog kulturnog ljeta. Koncert će početi u 21 sat, a odvijat će se u prostoru novoobnovljene Gradine u Solinu. Naravno, besplatno testiranje je osigurano za sve posjetitelje koji nemaju Covid putovnice. 

Solin ovo ljeto postaje meka glazbene scene
Solin ovo ljeto postaje meka glazbene scene

Amira od samih početaka svoje karijere traži odgovarajući pristup tumačenju i predstavljanju tradicionalne glazbe jugoistočne Europe i pokušava se usredotočiti na onaj dio naše umjetnosti iz perspektive modernoga svijeta koji nas okružuje.

Kroz rad s profesionalnim skupinama glazbenika i mnogobrojnim koncertima uspješno predstavlja kulturu s ovih prostora, odnosno balkansku tradicionalnu glazbu na svjetskoj World Music sceni, a glazbeni novinar Garth Cartwright naziva ju "bosanskom Billie Holiday".

Dobitnica je, između ostalih, i prestižne nagrade «La plue belle voix feminine 2012» (Najbolji ženski vokal 2012. godine) Fondacije Orange (Francuska, Marseille, Babel Med Music festival). 

Koncert Amire Medunjanin samo je jedan u nizu u sklopu projekta Solinskog kulturnog ljeta, koji je odrađen u suradnji s gradom Solinom, AR agencijom i pokroviteljima koji su prepoznali jedno od najvažnijih događanja na Jadranu.

Naime, solinska Gradina će ovog ljeta jedina u kontinuitetu ugostiti po jednu zvijezdu jednom tjedno. S kapacitetom i do tisuću ljudi, već je postala interesantan koncertni prostor u splitskom bazenu. Među izvođačima, osim već spomenute Amire Medunjanin, iz AR agencije izdvajaju Zoricu Kondžu, Gustafe, Hladno Pivo, Zabranjeno Pušenje, Vannu, Cubismo, Marka Tolju...

Pretprodaja za sve manifestacije kretat će se od 65 kn do 90 kn preko croatia-tickets.com, a na prodajnim mjestima u Splitu od 1.7.2021:

šalter PJ Slobodne Dalmacije 
caffe bar Basket 
street food factory Misto 
Lumer Shop te u Solinu: 
suvenirnica Zvonimir 
caffe bar Aura

POGLEDAJTE NOVU SEZONU SERIJALA ZVIJEZDE VRIŠTE:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.