Show

Komentari 0

Pjevačica Amira Medunjanin će uskoro zapjevati u Areni Zagreb

Pjevačica Amira Medunjanin će uskoro zapjevati u Areni Zagreb

Od prvog studijskog albuma 'Rosa' iz 2003. godine, objavila je više od deset nosača zvuka te je u prethodnih 20 godina dobila mnoga priznanja diljem svijeta za promociju kulturne baštine

Poznata vokalna solistica čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku Amira Medunjanin (50) nastupit će 8. lipnja u Areni Zagreb gdje će je na koncertu pod nazivom 'Gdje pjesme nose ljudska lica' pratiti Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Jurice Petrača.

Sisak: Koncertom Amire Medunjanin završene Kupske večeri

Amira Medunjanin od samih početaka traži odgovarajući pristup tumačenju i predstavljanju tradicijske glazbe, i pokušava se usredotočiti na onaj dio naše umjetnosti iz perspektive modernoga svijeta koji nas okružuje.

Zagreb: Pjevačica Amira Medunjanin predstavila svoj novi album

Od prvog studijskog albuma 'Rosa' iz 2003. godine, objavila je više od deset nosača zvuka te je u prethodnih 20 godina dobila mnoga priznanja diljem svijeta za promociju kulturne baštine. Također, za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji world music album dobitnica je nagrade Porin. 

Zagreb: Koncert Amire Medunjanin, Ante Gela i Zvonimira Šestaka

Kroz rad s internacionalnim umjetnicima kao što su Jordi Savall, Trondheim SolisteneCappella Amsterdam, te mnogobrojne koncerte koje je održala, Amira Medunjanin uspješno predstavlja kulturu s ovih prostora, odnosno tradicijsku glazbu na World Music sceni, stoji u najavi.

Zagreb: Pjevačica Amira Medunjanin predstavila svoj novi album

Već uveliko poznata po svojoj izvanrednoj izvedbi, Amira se ističe i jedinstvenom emocijom kojom pristupa glazbi općenito, a zbog upečatljivog vokala nerijetko je uspoređuju s divama poput Cesarie Evore i Billie Holiday.

Na velikom zagrebačkom koncertu publici će predstaviti tradicijske i autorske kompozicije iz svoje bogate glazbene palete. Također, uz pratnju Simfonijskog orkestra ugostit će i druge vrhunske glazbenike s kojima surađuje posljednjih godina.

Najčitaniji članci