To je to što me zanima!

Potočnjaka su bili izliječili od karcinoma pluća, a zauvijek će biti zapamćen po ovim ulogama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Snimio je čak 25 igranih filmova, a u 10 je imao glavnu ulogu. Glumio je u oko 30 TV serija, među kojima su u 'Najbolje godine', 'Glembajevi', 'Vukovar se vraća kući', 'Zauvijek susjedi'
Vidi originalni članak

Hrvatski kazališni i televizijski glumac Žarko Potočnjak preminuo je jutros u 76. godini, potvrdili su za 24sata iz Glumačke družine Histrion. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Karcinom pluća

Ovaj veliki glumac prije nekoliko godina ponovno se susreo s teškom bolešću. Liječnici su mu u studenom 2001. godine dijagnosticirali karcinom na desnom plućnom krilu. 

U 76. GODINI Preminuo je Žarko Potočnjak

2002. godina operiran je u bolnici Jordanovac te je, unatoč malim šansama, uspio pobijediti bolest. Operacija je bila teška, a rehabilitacija duga, ali se ipak na kraju sve dobro završilo. Žarko je tada postao prvi izliječeni pacijent od karcinoma pluća u Klinici za plućne bolesti Jordanovac.

Krajem 2019. godine Žarko je primijetio kako s njim nešto nije uredu te je tada ispričao kako boluje od kronično opstruktivne bolesti pluća, odnosno kroničnog bronhitisa. 

- Naime, prije 19 godina na Jordanovcu sam operirao karcinom pluća, uspješno se izliječio, da bi mi prije dvije godine liječnici rekli da bolujem od kronično opstruktivne bolesti pluća- pričao je ranije o bolesti glumac i priznao da pije puno lijekova te da mu je sve gore.

Pozornice i ekran

Žarko je bio omiljeno lice na pozornici i na ekranu, a proslavio se u brojnim domaćim filmovima i serijama. Prvi angažman dobio je u 'Kazalištu Komedija u Zagrebu' gdje je glumio u mjuziklima i rock-operama, uz glumu je pjevao i plesao. Nakon toga 18 godina bio je glumac u zagrebačkom kazalištu 'Gavella'. 1994. godine, na poziv Georgija Para, prešao je u zagrebački 'HNK'.

Snimio je čak 25 igranih filmova, a u 10 je imao glavnu ulogu. Glumio je u oko 30 TV serija. među kojima su u 'Dugoj mračnoj noći', 'Glembajevi', 'Vukovar se vraća kući', 'Trešeta', 'Počivali u miru' te 'Zauvijek susjedi'.  U serijama je počeo glumiti od 1981. godine, a prvi angažman bio mu je u seriji 'Nepokoreni grad', kada je dobio ulogu sekretara mjesnog komiteta.

ODLAZAK GLUMAČKE LEGENDE Kolege se opraštaju od voljenog Žarka: 'Njega si morao voljeti'

Sedam godina kasnije dobio je ulogu Krune u 'Večernjim zvonima', a 1989. glumio je Motku u seriji 'Ptice nebeske'. Brojne gledatelje ispred malih ekrana nasmijavao je u humorističnoj seriji 'Nad lipom 35' u u ulozi Srećka Leša, a također je ostao zapažen i u ulozi Đure Ferdića u seriji 'Zauvijek susjedi'. Od 2009. do 2011. godine glumio je u seriji 'Najbolje godine', gdje je utjelovio lik Bože Hajduka.

2013. godine glumio je i u seriji 'Počivali u miru' kao Juraj Hrenović, a samo dvije godine nakon ostvario se i u ulozi druga Miška u 'Crno-bijelom svijetu'.

Na svoj 75. rođendan, 3. veljače 2021. donio je neopozivu odluku o prestanku bavljenja glumom. Nije više htio snimati niti igrati u predstavama. Vijest o njegovoj smrti rastužila je njegove prijatelje i kolege, ali i njegovu publiku.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • vozi Miško 26.10.2021.

    Ljudina, veliki čovjek. Počivao u miru, kralju.

  • Miške 22.10.2021.

    O mrtvima sve najbolje , ali nije mi se sviđalo njegovo kreveljenje.Ogavan mi je bio.

  • arwin 22.10.2021.

    Rip

Komentiraj...
Vidi sve komentare