Obavijesti

Show

Komentari 117

Kolege se opraštaju od voljenog Žarka: 'Njega si morao voljeti'

Kolege se opraštaju od voljenog Žarka: 'Njega si morao voljeti'
8

Volio je puno jesti, Stalno sam mislio 'Ti jedeš, a ja debeo', hrane mu nikad nije bilo dosta, rekao nam je Danko Ljuština, koji je s Potočnjakom odigrao brojne kultne predstave na Histrionu

VIDEO

Pamtit ću ga po iznimnoj dobroti, osmijehu, pozitivi koju je širio oko sebe. Rijetko pozitivna osoba, plijenio je optimizmom. O njegovom glumačkom umijeću, genijalnim rolama... sve se zna, rekao je za 24sata Branko Schmidt (64), redatelj filma "Vukovar se vraća kući" u kojemu je Potočnjak igrao.

Branko Schmidt u Puli s filmom A bili smo vam dobri

Glumac Žarko Potočnjak preminuo je u četvrtak ujutro u 76. godini, potvrdili su nam iz Glumačke družine Histrion. Vijest je rastužila brojne njegove kolege i prijatelje. 

- Ni prije, a ni poslije Žarka ni jedan glumac neće toliko padati na sceni. Nije mu trebao nikakav razlog za to, jednostavno se bacao. Najbolje je bilo kad smo se na to prestali obazirati, tad bi pogledao i ustao kao da se ništa nije dogodilo. O tom bacanju je i Arsen napisao pjesmu 'Kad se Žarko baci'. Volio je puno jesti, Stalno sam mislio 'Ti jedeš, a ja debeo', hrane mu nikad nije bilo dosta - rekao je Danko Ljuština (69), koji je sa Žarkom odigrao brojne kultne predstave na Histrionu.

Duško Valentić (71) znao je da je njegov prijatelj bolestan, ali vijest o Žarkovom odlasku ga je šokirala. 

Preminuo je Žarko Potočnjak
Preminuo je Žarko Potočnjak

- Upoznali smo se kad sam upisao Akademiju, Žarko je bio na četvrtoj godini. Kasnije je iz Komedije prešao u Gavellu i tu smo se naigrali. U Histrionu, čiji je bio zaštitni znak, također. Naš zadnji, dugi susret bio je u seriji 'Najbolje godine'. Žarka nisi mogao ne voljeti, koliko je dobar i drag bio - pojašnjava. 

- Falile budu mi njegove priče i dogodovštine iz kazališta, uvijek su me dobro nasmijale! Veliki glumac, veliki čovjek! Neka mu je laka zemlja! Bok, stari. Falil buš - napisao je na svom Facebook profilu Luka Petrušić (39). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu