Show

Komentari 0

Preminuo je Žarko Potočnjak

Preminuo je Žarko Potočnjak

Žarko je bio omiljeno lice na pozornici i na ekranu, a proslavio se u brojnim domaćim filmovima i serijama. Glumio je u 'Glembajevima', 'Vukovar se vraća kući', 'Trešeti', 'Večernja zvona' i mnogim drugim

Hrvatski kazališni i televizijski glumac Žarko Potočnjak preminuo je jutros u 76. godini, potvrdili su za 24sata iz Glumačke družine Histrion. 

histrioni

Žarko je bio omiljeno lice na pozornici i na ekranu, a proslavio se u brojnim domaćim filmovima i serijama. Glumio je u 'Dugoj mračnoj noći', 'Glembajevima', 'Vukovar se vraća kući', 'Trešeti' i mnogim drugim.

Na svoj 75. rođendan, 3. veljače 2021. donio je neopozivu odluku o prestanku bavljenja glumom. Nije više htio snimati niti igrati u predstavama. 

Naljutile se ga mlađe generacije glumaca, i to toliko da će se ostaviti profesije u kojoj je cijeli život, koju obožava.

 

- Ova sadašnja stasala generacija ne može pronaći formu kojom bi se probila do publike, ne zna se probijati kroz katastrofične situacije, vršiti svoje umjetničko poslanje - objavljivati svijetu svoje viđenje teškoća kroz koje prolazi - ispričao nam je u siječnju ove godine.