To je to što me zanima!

Poznati pijanist Matej Meštrović sprema gala koncert: U Zagrebu će okupiti svjetska imena

Na koncertu će nastupiti flautistica Iris Gross, koja u Zagreb dolazi izravno iz New Yorka kako bi izvela Meštrovićev 'Koncert za flautu, klavir i orkestar'
Vidi originalni članak

Jedan od najsvestranijih hrvatskih umjetnika, pijanist i skladatelj Matej Meštrović (54) priprema gala koncert pod naslovom 'Matej Meštrović & Friends' koji će okupiti svjetska imena suvremene klasične glazbe, a na pozornicu će stati u subotu 2. rujna u zagrebačkom HNK.

osebujni glazbenik Pijanist Matej Meštrović: Mama mi 15 godina nije oprostila što nisam završio Akademiju...

Kako je priopćeno, orkestar HNK vodit će maestro Jonathan Griffith.

Maestro Griffith već je mnogo puta dirigirao u vodećim koncertnim dvoranama Carnegie Hallu i Lincoln Centru, a upravo je on Meštroviću prvi pružio priliku da nastupi pred punom dvoranom Carnegie Halla.

PREDAH U ZAGREBU Tajči stigla u Hrvatsku, našla se u poznatom društvu: Sleti iz Amerike i baš na mene naleti

Na koncertu će nastupiti flautistica Iris Gross, koja u Zagreb dolazi izravno iz New Yorka kako bi izvela Meštrovićev 'Koncert za flautu, klavir i orkestar'.

Osim Iris Gross, na pozornici će se predstaviti i Rob Derke, jazz-saksofonist i pedagog iz New Yorka, kojeg je magazin 'JazzTimes' proglasio 'među najboljim soprano saksofonistima današnjice'.

POVIJESNI DOGAĐAJ VIDEO Svjetski poznati pijanist komponirao specijalnu skladbu za otvorenje Pelješkog mosta

Inozemnim gostima pridružit će se i hrvatske glazbene zvijezde svjetskog ugleda kao što su operna diva Lana Kos te bubnjar i udaraljkaš Borna Šercar.

Iz HNK u Zagrebu ističu kako je riječ o jedinstvenoj i vrhunskoj glazbenoj poslastici, ne samo za profinjene glazbene ukuse nego i za širu publiku.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare