To je to što me zanima!

Preminula glumica Virginia Patton iz filma 'Divan život'

Kako je svojedobno rekao njezin suprug Cruse W. Moss, Virginia je bila jedina djevojka koju je izravno angažirao Frank Capra, sve ostale u tom filmu angažirao je studio
Vidi originalni članak

Imamo još jednog anđela! Virginia Patton Moss. Ona je sada sa svojim voljenim Cruseom. Nedostajat će nam, napisala je njezina kolegica i nekadašnja dječja glumica Karolyn 'Zuzu' Grimes. Glumica Virginia Patton, posljednja članica glumačke postave iz filma 'Divan život', preminula je u četvrtak u 98. godini. 

Rođena u 1925. u Clevelandu u Ohiu, a odrasla je u Portlandu. Bila je najpoznatija po pojavljivanju u klasiku 'Divan život' redatelja Franka Capre iz 1946. godine. Glumila je Ruth Dakin Bailey, šogoricu protagonista Georgea Baileyja kojeg je glumio James Stewart.

Kako je svojedobno rekao njezin suprug Cruse W. Moss, Virginia je bila jedina djevojka koju je izravno angažirao Frank Capra, sve ostale u tom filmu angažirao je studio.

TKO JE BIO KRIV? Filmski klasik 'Divan život' iz 1946. u početku je doživio fijasko - publika ga je ignorirala

Zadnju ulogu odigrala je u komediji 'The Lucky Stiff' 1949. uz Dorothy Lamour, Briana Donlevyja i Claire Trevor. Te godine se udala za Crusea, preselila se u Michigan i započela karijeru kao poslovna žena. U braku su dobili troje djece. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare