To je to što me zanima!

Preminula je Josephine Chaplin, kći komičara Charlieja Chaplina

Josephine se bavila glumom, a prvu ulogu ostvarila je u očevom filmu 'Svjetla pozornice' dok je imala samo tri godine
Vidi originalni članak

Josephine Chaplin, kći Charlieja Chaplina i njegove supruge Oone O'Neill umrla je 13. srpnja u 74. godini, prenosi The Guardian.

6. DIO: 'CIGANIN SAM, AL' NAJLJEPŠI' Legenda nijemog filma: Ženio se četiri puta, imao je 11 djece, a mlađe žene bile su mu slabost

Josephine je rođena u Kaliforniji 1949. godine, a sa samo tri godine, ostvarila je svoju prvu ulogu u filmu 'Svjetla pozornice' koji je režirao njezin otac.

Značajne uloge ostvarila je i u filmovima 'Escape to the Sun', 'Grofica iz Hong Konga' i Vrhovi Zelengore'. Josephine se udavala dva puta, prvi put za grčkog poduzetnika Nikkija Sistovarisa, a kasnije za arheologa Jean-Claudea Gardina.

Inače, Charlie Chaplin tijekom života imao je brojne afere, bio je i četiri puta u braku te je imao jedanaestero djece. Njegove supruge bile su i po 30 godina mlađe od njega, zbog čega je bio kritiziran u javnosti. Oone i Chaplin vjenčali su se 1943. kad je njemu bilo 54, a njoj 18. U braku su dobili osmero djece: sinove Christophera, Eugenea i Michaela Chaplina te kćerke Geraldine, Josephine, Jane, Victoriju i Annette-Emilie.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • MarjanaKrstavac 22.07.2023.

    pa eto s tom Oonom je doživio ljubav imao je 8 djece ponekad za ljubav nisu bitne godine ,njegovo vrijeme i danas ima razlike i nema

  • 22.07.2023.

    Ako ćemo o njemu i njegovim preferencama,nije dobro odlučiti, jer ni taj način življenja mnogima na žalost ni danas nije stran. Dapače.

Komentiraj...
Vidi sve komentare