To je to što me zanima!

Preminula plesna ikona 80-ih i 90-ih: Surađivao s Michaelom Jacksonom i Keanu Reevesom

Poznati plesač bio je rodom iz istočnog Los Angelesa, a tijekom '80-ih i '90-ih godina prošlog stoljeća smatrali su ga jednim od najbitnijih figura ulične plesne scene
Vidi originalni članak

Hip-hip plesač i koreograf, Bruno Falcon, javnosti poznatiji pod imenom 'Pop N Taco', u subotu je preminuo u domu u Long Beachu u Kaliforniji. Imao je 58 godina, a preminuo je prirodnom smrću, piše New York Post.

Sestra legende kultnog filma 'Breakin' iz '80-ih potvrdila je njegovu smrt za lokalne medije. Iako službenog nalaza obdukcije još uvijek nema, ona vjeruje da je Bruno preminuo od srčanog udara. 

ČETIRI GODINE JE U VEZI Keanu Reeves će se zaručiti? Paparazzi ga 'uhvatili' kako kupuje prsten u draguljarnici

Poznati plesač bio je rodom iz istočnog Los Angelesa, a tijekom '80-ih i '90-ih godina prošlog stoljeća smatrali su ga jednim od najbitnijih figura ulične plesne scene.

- Ljudi jednostavno nisu mogli vjerovati da Meksikanac može 'popati' ( plesati pop) - rekao je jednom prilikom Bruno za časopis Soc!ety Dance Academy i istaknuo kako su ga ostali plesači znali izazivati ispred škole, na zabavama ili tijekom srednjoškolskog plesa. 

- Izašli bi direktno pred tebe, točno pred tvoje lice - otkrio je tada.

Bruno se proslavio kao Electro Rock 1 u breakdance hitu iz 1984. u kojemu je glumio uz repera Ice-T-a i plesača Adolfa 'Shabba Doo' Quinonesa'. Adolf je preminuo nedavno, 2020. godine u 65. godini. 

Osim uloge u kultnom filmu, Meksikanac je surađivao i s legendarnim pjevačem i plesačem Michaelom Jacksonom. Njih dvojica zajedno su plesali u glazbenom videu za pjesmu 'Smooth Criminal', a Bruno je navodno za taj spot koreografirao prepoznatljivi Jacksonov pokret, 'anti-gravitacijski nagib'. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Tijekom karijere plesao je i za Janet Jackson, Lionela Richieja, Chaku Khana i druge. Pojavio se i u dva kratkometražna filma o Jacksonu: 'Captain EO' u režiji oskarovca ​Francisa Forda Coppole 1986. i 'Moonwalker' iz 1988. godine. 

Glumio je i u 'Breakin 2: Electric Boogaloo', a pojavio se i u filmu 'Bill & Ted's Lagus Journey' iz 1991. uz Keanu Reevesa. Za film 'Thumbelina' Dona Blutha, koreografirao je sekvence. Na društvenim mrežama od pjevača su se oprostili prijatelji i bivši suradnici. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare