To je to što me zanima!

Producent Ace Lukasa tuži Grand produkciju za 67 milijuna kuna

Iako je Aca Lukas dugo godina bio u žiriju 'Zvezde Granda', Mirković navodi kako za to nikada nisu tražili suglasnost njega kao matičnog producenta, na što ih je Lukas upozoravao
Vidi originalni članak

Estradni menadžer i producent Saša Mirković (48) tužio je Grand produkciju, čiji je zakonski zastupnik Aleksandar Saša Popović (66), a vlasnik United Media. U tužbi se potražuje 9 milijuna eura, odnosno 67 milijuna kuna, piše Telegraf. Saša Mirković tužio je Grand produkciju zbog neovlaštenog snimanja i emitiranja Aleksandra Vuksanovića, znanog kao Aca Lukas (51), u show programu 'Zvezde Granda' u sezonama 2015./2016./2017. i prve polovice sezone 2018. 

POGLEDAJTE VIDEO: Jelena Karleuša po sezoni Zvezda Granda zaradi 300.000 eura

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mirković tuži Grand produkciju zbog autorskih prava jer, tvrdi, s Acom Lukasom ima potpisan ugovor o poslovnoj suradnji čime sva prava i obveze prelaze upravo na njega kao producenta. 

Aca Lukas godinama je sjedio u žiriju glazbenog natjecanja 'Zvezde Granda', ali je suradnju prekinuo. 

- Grand je neovlašteno napravio kanal Ace Lukasa prije nekoliko godina, s tim što je Aca mislio da je to njegov kanal. Iako smo mi bili u ugovornim odnosima, ali to je nebitno u ovom slučaju, i dalje je važeći moj ugovor s Lukasom. Oni su napravili kanal kao da je on vlasništvo Lukasa, a u stvari tajno su registrirali da su oni vlasnici. Zapravo, ukrali su Lukasa od samog Lukasa - govori Mirković za Telegraf. 

Otkako je Grand produkcija u vlasništvu United Medije, kaže Mirković, počeli su blokirati pjesme Lukasu na YouTubeu.

- Zamislite, netko blokira Aci Lukasu 'Rođendan' ili 'Ličnu kartu'? Budući da je takva situacija, morao sam posegnuti za tužbom - kaže producent. 

Iako je Aca Lukas dugo godina bio u žiriju 'Zvezde Granda', Mirković navodi kako za to nikada nisu tražili suglasnost njega kao matičnog producenta, na što ih je Lukas upozoravao.

ISKRENO OTKRIO Aca Lukas: 'Godišnje zarađujem i do dva milijuna eura. Nije mi nimalo žao prokockanog novca'

- Na kraju je morao otkazati sudjelovanje u 'Zvezdama Granda' i to je jedini razlog zašto je otkazao sudjelovanje - zato što oni nikada nisu pribavili moju suglasnost za tako nešto. Tj, Popović je cijelo vrijeme izbjegavao plaćati obvezu i sad je ta tužba otišla United Mediji i tako dalje - kaže Mirković, kojeg nitko nije obavijestio da će Aci blokirati pjesme na YouTubeu. 

Iz Grand produkcije kažu kako im spomenuta tužba još uvijek nije dostavljena. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 25.09.2020.

    Ko je Aco Lukas??

  • zolymedimurje@gmail.com 25.09.2020.

    Nabijem na kitu ove dnovine 24 časa i admina

  • sarcasmo 25.09.2020.

    Mala škola pranja novca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare