To je to što me zanima!

Prvi put u povijesti transrodni model postaje zvijezda Chanela

Teddy Quinlivan se na Instagramu pohvalila novim angažmanom, napisavši emotivan status uz objavu pa je otkrila kako je u djetinjstvu bila žrtva ismijavanja, ugnjetavanja i seksualnog uznemiravanja
Vidi originalni članak

Francuski Chanel, jedan od vodećih brendova modne i beauty industrije, po prvi je put za novu kampanju izabrao transrodnog modela, i to Teddy Quinlivan (25), koja se angažmanom pohvalila na Instagramu.

- Ne plačem više kad sam tužna, ali ipak ću pustiti suzu u trenucima osobne pobjede. Ovo je bio takav trenutak. Moj cijeli život je borba, a Chanel mi je dao priliku i kad još nisam javno otkrila da sam transrodna osoba. Znala sam da ću otkrivanjem onoga što zaista jesam otkazati neke suradnje i čak sam mislila da ću prestati raditi i za Chanel. Vrlo sam ponosna što kroz Chanel Beauty mogu predstavljati moju zajednicu - napisala je Teddy. 

Svoj status i uspjeh posvetila je svim članovima LGBTIQ zajednice koji se bore ostvariti svoje snove. Teddy je rođena kao dječak, no vrlo rano se počela osjećati kao žena te se u školi presvlačila u odjeću za djevojčice. To se njezinim vršnjacima nije svidjelo pa su je zlostavljali i ismijavali, no ona nije odustala od onog što jest.

Sa 17 godina počela je s hormonskom terapijom, a majka joj je bila najveća podrška u promjeni spola. Upisala je umjetničku školu te se nakon završetka počela baviti modelingom. Nosila je revije velikih svjetskih dizajnera poput Chanela, Prade, Diora, Fendija, Guccija i drugih.

U rujnu 2017., tijekom trajanja tjedna mode u New Yorku, priznala je da je transrodna, što joj je zatvorila neka vrata, no i otvorilo druga. Chanel bi ovim potezom mogao potaknuti i druge brendove da u svoje kampanje uključe i članove LGBTIQ zajednice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 11

  • mily 30.08.2019.

    zašto ovako pojedinačno, pa sve ove ,,slavne,, plastične osobe, mogu danas biti muškarac a već sutra žena. Sve to rade kirurzi, a ovim osobama ne treba ogledalo, ionako se nikad ne prepoznaju

  • iiiih 30.08.2019.

    Svi sto se pale na ove instagramuse svakodnevno sto nam serviraju zelio bi da nalete na ovaku zenu 😃

  • Mortal Kombat 30.08.2019.

    Koja glupost. Pa opce piznato da ta scena je vec dugo...ekipa ih provalila pa sad pustaju kao *open* varijante. pa ovi isti ko 90%modela. Pogledas Zara katalog manekanki/ kena...dobar dio transrodnih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare