Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Prvi put u povijesti transrodni model postaje zvijezda Chanela

Teddy Quinlivan se na Instagramu pohvalila novim angažmanom, napisavši emotivan status uz objavu pa je otkrila kako je u djetinjstvu bila žrtva ismijavanja, ugnjetavanja i seksualnog uznemiravanja

Foto: Instagram
11 komentara

Francuski Chanel, jedan od vodećih brendova modne i beauty industrije, po prvi je put za novu kampanju izabrao transrodnog modela, i to Teddy Quinlivan (25), koja se angažmanom pohvalila na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💄CHANEL BEAUTY💄 -I find I don’t cry anymore when things are sad, but isn’t it interesting when we shed tears in moments of triumph. This was one of those triumphant cry moments for me. My whole life has been a fight. From being bullied at school consistently, kids threatening to kill me and going into graphic detail how they were going to do it, my own father beating me and calling me a fagot, to receiving industry blowback after speaking publicly about being sexually assaulted on the job... This was a victory that made all of that shit worth it. I had walked 2 shows for Chanel while I was living in stealth ( stealth meaning I hadn’t made my trans identity public yet) and when I came out I knew I’d stop working with some brands, I thought I’d never work with the iconic house of Chanel ever again. But here I am in Chanel Beauty Advertising. I am the first openly trans person to work for the house of Chanel, and I am deeply humbled and proud to represent my community. The world will kick you down, spit on you, and tell you you’re worthless. It’s your job to have the strength to stand up and push on, to keep fighting, Because if you give up then you will never experience the tears of triumph. Thank you to everyone who made this dream a reality! @nicolaskantor @shazmakeup @sebastienrichard1 @casadevallbelen

A post shared by Theodora Quinlivan (@teddy_quinlivan) on

- Ne plačem više kad sam tužna, ali ipak ću pustiti suzu u trenucima osobne pobjede. Ovo je bio takav trenutak. Moj cijeli život je borba, a Chanel mi je dao priliku i kad još nisam javno otkrila da sam transrodna osoba. Znala sam da ću otkrivanjem onoga što zaista jesam otkazati neke suradnje i čak sam mislila da ću prestati raditi i za Chanel. Vrlo sam ponosna što kroz Chanel Beauty mogu predstavljati moju zajednicu - napisala je Teddy. 

Foto: Instagram

Svoj status i uspjeh posvetila je svim članovima LGBTIQ zajednice koji se bore ostvariti svoje snove. Teddy je rođena kao dječak, no vrlo rano se počela osjećati kao žena te se u školi presvlačila u odjeću za djevojčice. To se njezinim vršnjacima nije svidjelo pa su je zlostavljali i ismijavali, no ona nije odustala od onog što jest.

Foto: Instagram

Sa 17 godina počela je s hormonskom terapijom, a majka joj je bila najveća podrška u promjeni spola. Upisala je umjetničku školu te se nakon završetka počela baviti modelingom. Nosila je revije velikih svjetskih dizajnera poput Chanela, Prade, Diora, Fendija, Guccija i drugih.

Foto: Instagram

U rujnu 2017., tijekom trajanja tjedna mode u New Yorku, priznala je da je transrodna, što joj je zatvorila neka vrata, no i otvorilo druga. Chanel bi ovim potezom mogao potaknuti i druge brendove da u svoje kampanje uključe i članove LGBTIQ zajednice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naši partneri pišu
Message