To je to što me zanima!

Seve opet s Popovićem: 'Ja sam njegova Marija Magdalena...'

Nakon što je prije desetak godina bila Saloma, Severina će u novom ciklusu Dimitrija Popovića ‘Biblijske žene’ utjeloviti Mariju Magdalenu te će joj se tako ostvariti želja
Vidi originalni članak

'Kad bi barem i mene naslikao Dimitrije Popović', pomislila je Severina (48) kad je prije dvadesetak godina ugledala portret Tereze Kesovije. Sevina želja bila je da akademskom slikaru Dimitriju Popoviću pozira kao biblijska grešnica Marija Magdalena, no on ju je vidio kao raspuštenicu Salomu što je ona s oduševljenjem prihvatila. Performans u kojem je Severina plesala s odrubljenom glavom Ivana Krstitelja na pladnju bio je u muzeju Mimara 2010. godine.

POGLEDAJTE VIDEO O SEVERINI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Saloma je bila nesretna u ljubavi, ponižena je kao žena, a njezina je nesreća tim veća što ju je i majka podržavala u tom naumu. Vrlo je bitno tko su ljudi u tvom okruženju kad ti popusti izolacija na živcima. Tuđa nesreća nikoga ne može usrećiti, ali Salomu je na stravičan čin nagnao očaj. U očaju žene rade očajničke poteze kojih nisu svjesne jer su bolesne od ljubavi, a to razumijem - izjavila je tad Severina.

Desetak godina poslije Severina i Popović opet surađuju. Ovaj put umjetnik će je prikazati kao grešnicu Mariju Magdalenu u ciklusu “Biblijske žene”, u kojem sudjeluje još dvadeset slavnih Hrvatica: Nina Badrić, Franka Batelić, Maja Bajamić, Mia Begović, Zrinka Cvitešić, Gina Damjanić, Mia Dimšić, Nika Fleiss, Tereza Kesovija, Zdenka Kovačiček, Anđa Marić, Sandra Perković, Alma Prica, Ana Rucner, Jelena Veljača, Ana Vidović, Alka Vuica, Matija Vuica, Vanda Winter i Tihana Harapin Zalepugin.

Popović ovaj put surađuje s umjetničkim fotografom Markom Vrdoljakom, kojemu su poznate dame pozirale pred fotoobjektivom, a slikar je fotografijama dao svoj pečat. Izložba bi svjetlo dana trebala ugledati u lipnju u Dubrovniku. Ako epidemiološka situacija bude dozvoljavala, moguć je i dolazak jedne hollywoodske zvijezde, koja bi otvorila izložbu.

POGLED ISPOD OBRVA Susjedi: Naša Seve je crnokosog prijatelja ljubila pred zgradom

- U Severinin fotoportret sam na slikarski način unio one elemente koji su inače tipične ikonografske karakteristike za ovu lijepu ženu iz Magdale, kojoj je Krist oprostio grijehe. Dakle, tu su lubanja, križ i čavli kao simboli Kristove muke. Taj je portret svojevrsni spoj realizma i mistike. Ostaje moje obećanje da ću Severini ispuniti želju i uraditi ciklus o Mariji Magdaleni što će mi biti posebno zadovoljstvo. Već imam koncept kako i na koji način da naša zvijezda utjelovi lik fatalne novozavjetne zavodnice - rekao nam je Popović, koji je u četvrtak proslavio 70. rođendan i 50 godina rada. 

Severina mu je, otkriva nam, kako i dolikuje povodu, tom prilikom poslala - šampanjac.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Churko 05.04.2021.

    E Sjeverna, Sjeverna, samo naprid po svoju.

  • Nježnik 08.03.2021.

    Severina treba pomoć. Samo zagađuje javni prostor.

  • PredragKišurek 07.03.2021.

    Bože te učuvaj pišem brišem neznam šta napisati za ovakvu sotonu.Najlakše je pisati o njoj ili pornic osvane ili je u nekim bolesnim slandalima prava profesionalka. Marija Magdalena Bože te učuvaj prljati ime Marije može samo ona i glupi paparac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare