Obavijesti

Show

Komentari 60

Seve opet s Popovićem: 'Ja sam njegova Marija Magdalena...'

Seve opet s Popovićem: 'Ja sam njegova Marija Magdalena...'
7

Nakon što je prije desetak godina bila Saloma, Severina će u novom ciklusu Dimitrija Popovića ‘Biblijske žene’ utjeloviti Mariju Magdalenu te će joj se tako ostvariti želja

VIDEO

'Kad bi barem i mene naslikao Dimitrije Popović', pomislila je Severina (48) kad je prije dvadesetak godina ugledala portret Tereze Kesovije. Sevina želja bila je da akademskom slikaru Dimitriju Popoviću pozira kao biblijska grešnica Marija Magdalena, no on ju je vidio kao raspuštenicu Salomu što je ona s oduševljenjem prihvatila. Performans u kojem je Severina plesala s odrubljenom glavom Ivana Krstitelja na pladnju bio je u muzeju Mimara 2010. godine.

POGLEDAJTE VIDEO O SEVERINI:

Pokretanje videa...

SEVERINA 00:56

- Saloma je bila nesretna u ljubavi, ponižena je kao žena, a njezina je nesreća tim veća što ju je i majka podržavala u tom naumu. Vrlo je bitno tko su ljudi u tvom okruženju kad ti popusti izolacija na živcima. Tuđa nesreća nikoga ne može usrećiti, ali Salomu je na stravičan čin nagnao očaj. U očaju žene rade očajničke poteze kojih nisu svjesne jer su bolesne od ljubavi, a to razumijem - izjavila je tad Severina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

Desetak godina poslije Severina i Popović opet surađuju. Ovaj put umjetnik će je prikazati kao grešnicu Mariju Magdalenu u ciklusu “Biblijske žene”, u kojem sudjeluje još dvadeset slavnih Hrvatica: Nina Badrić, Franka Batelić, Maja Bajamić, Mia Begović, Zrinka Cvitešić, Gina Damjanić, Mia Dimšić, Nika Fleiss, Tereza Kesovija, Zdenka Kovačiček, Anđa Marić, Sandra Perković, Alma Prica, Ana Rucner, Jelena Veljača, Ana Vidović, Alka Vuica, Matija Vuica, Vanda Winter i Tihana Harapin Zalepugin.

saloma

Popović ovaj put surađuje s umjetničkim fotografom Markom Vrdoljakom, kojemu su poznate dame pozirale pred fotoobjektivom, a slikar je fotografijama dao svoj pečat. Izložba bi svjetlo dana trebala ugledati u lipnju u Dubrovniku. Ako epidemiološka situacija bude dozvoljavala, moguć je i dolazak jedne hollywoodske zvijezde, koja bi otvorila izložbu.

Susjedi: Naša Seve je crnokosog prijatelja ljubila pred zgradom
Susjedi: Naša Seve je crnokosog prijatelja ljubila pred zgradom

- U Severinin fotoportret sam na slikarski način unio one elemente koji su inače tipične ikonografske karakteristike za ovu lijepu ženu iz Magdale, kojoj je Krist oprostio grijehe. Dakle, tu su lubanja, križ i čavli kao simboli Kristove muke. Taj je portret svojevrsni spoj realizma i mistike. Ostaje moje obećanje da ću Severini ispuniti želju i uraditi ciklus o Mariji Magdaleni što će mi biti posebno zadovoljstvo. Već imam koncept kako i na koji način da naša zvijezda utjelovi lik fatalne novozavjetne zavodnice - rekao nam je Popović, koji je u četvrtak proslavio 70. rođendan i 50 godina rada. 

Severina mu je, otkriva nam, kako i dolikuje povodu, tom prilikom poslala - šampanjac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...