To je to što me zanima!

Sjećanjem na Ivu Robića počeli Glazbeni dani HRT-a u Opatiji

Publiku su zabavljali Jacques Houdek, Marko Tolja, Goran Karan, Matija Cvek, Boris Štok, Gina Damjanović iz Detoura, Nika Turković, Šajeta i djevojčica Klara Srok, Ivana Srbljen, Gelatto Sisters te Ana Opačak
Vidi originalni članak

Koncertom 'Samo jednom se ljubi - sjećanje na Ivu Robića' počeli su Glazbeni dani HRT-a u Opatiji.

Uz Jazz orkestar HRT-a i dirigenta Mirona Hausera, publiku su zabavljali Jacques HoudekMarko ToljaGoran KaranMatija CvekBoris ŠtokGina Damjanović iz DetouraNika Turković, Šajeta i djevojčica Klara SrokIvana SrbljenGelato Sisters te Ana Opačak.

Urednica prijenosa Snježana Nožinić osvrnula se na legendarnog Ivu Robića, kojem je i posvećena prva večer ove manifestacije.

PROŠLO JE 19 GODINA Ivo Robić: Glazbenik koji je čak uspio prestići Sinatru i Elvisa...

- Riječ je o pjevaču i autoru koji je tijekom života ostvario impresivnu domaću, ali i međunarodnu glazbenu karijeru. Isto tako, dojmljiva je i njegova diskografska ostavština, kao i trag koji je ostavio na domaćoj zabavno-glazbenoj sceni i popularnoj kulturi druge polovice 20. stoljeća. Imajući to u vidu, nije bilo lako odabrati neke od njegovih najpoznatijih hitova - poručila je.

Podsjetimo, Ivo Robić preminuo je 9. ožujka 2000. u Rijeci. Bio je i ostao jedini Hrvat koji je uspio 'preteći' glazbene legende poput Franka Sinatre i Elvisa Presleyja.

Ubrzo je postao prvi hrvatski pjevač sa svjetskom karijerom koji je bez problema preskočio ideološke barijere, a usput 'se popeo i na sam vrh američkih top ljestvica. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Zabrinuti Jožek 29.02.2020.

    "Ivo pjeva baladu najljepšemu gradu.."!!!

  • kormilar 29.02.2020.

    Jacques, osvjesti se dok još ima vremena!

  • kicami 29.02.2020.

    Mr.Morgen... gospodin i legenda

Komentiraj...
Vidi sve komentare