To je to što me zanima!

Slavko Sobin: Učio sam arapski za ulogu u filmu, a brada je fejk

Film ‘Divljaci’ stvarao se pet godina, a glumci otkrivaju da im je izazov bio glumiti u hladnom tunelu. Razmišljaju i o nastavku...
Vidi originalni članak

Svečana premijera filma "Divljaci" u zagrebačkom kinu okupila je u utorak navečer brojna poznata lica. Glavni akteri akcijske komedije, Alen Liverić (55), Borko Perić (41) i Branko Janković (37), s filmskom ekipom su se družili i nazdravili na premijeri.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Neki od glumaca u filmu, u kojem se radnja odvija 2018., uoči finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, govore arapskim jezikom, a među njima i Dejan Aćimović (59).

- Što reći? Vježbali smo. Dugo, dugo - rekao je Aćimović. Zatim se nije mogao više sjetiti ni jedne arapske riječi.

- To je već teže pitanje - smijao se. Glumac Perić u filmu ima čak dvije uloge - hrvatskog navijača i terorista iz kampa za obuku u Bosni i Hercegovini.

- Izazov mi je i samo jedna uloga, a nekako sam se uspio provući kroz dvije uloge. Uživao sam raditi na filmu, hvala redatelju Dariju Lonjaku da me zvao. A i producentu Jozi Patljaku i predivnoj ekipi s kojom sam uživao uživo raditi - rekao je Borko. Glumac Branko Janković utjelovio je jednu od najkomičnijih uloga. Smotanog navijača kriminalca.

- Da smo otišli odmah u Rusiju na nogometno prvenstvo, izgubili bismo film - našalio se. Uloga Alena Liverića zahtijevala je odličnu fizičku pripremu.

- Treniram. Malo sad slabije, ali inače da. Zahtjevna scena u tunelu snimala se četiri dana. Ismrzavali smo se jer je bilo užasno hladno. Ali izdržali smo jer je bio užitak snimati - rekao je Liverić. Redatelj Dario Lonjak otkrio je da je film nastajao gotovo pet godina.

- Ideja je krenula još 2017. godine, a danas ga možemo gledati. Zahvalio bi se divnim glumcima, bila mi je čast raditi s njima. A ništa... Ići ćemo na neki nastavak filma, što drugo reći - otkrio je. Producent Jozo Patljak bio je pun dojmova na premijeri.

- Pet godina smo čekali ovaj trenutak. Kao kad čekaš da ti dijete naraste i pustiš ga da hoda - rekao je.

Na premijeri nije bio glumac Slavko Sobin (37), koji utjelovljuje terorista Turaba iz kampa u Bosni i Hercegovini. Nije mogao prisustvovati zagrebačkoj premijeri jer, kaže, trenutačno snima ''prekrasan američki film''. S njim smo se čuli telefonski.

- Nažalost, ne mogu ništa govoriti o projektu. No ostvarujem neke svoje snove - kaže skromno Slavko. U "Divljacima" je zaigrao ponovno Arapina, a produkcija filma i sami glumac pobrinuli su se da mu arapski jezik bude što točniji.

OPUŠTENI TRENUCI Sobin objavio uspavanu fotku iz kreveta i raznježio pratitelje: 'Najveća ljubav, divni ste!'

- Imao sam učitelja za arapski jezik, kojemu sam puno zahvalan. Nakon cijelog onog fijaska s 'Generalom', gdje sam rekao 'deve', a u kadru su bili konji, odlučio sam si dati dovoljno vremena da naučim. Nadam se da je rezultat dobar - kaže nam Sobin. Osim točnog arapskog, šminka mu je savršeno stajala.

- Brada je bila fejk. Film sam gledao prije mjesec dana na privatnoj projekciji i mislim da je majstorica šminke napravila odličan posao. Nemam vremena u životu puštati takve brade jer stalno ulazim u nove projekte. Da je bilo vremena, pustio bih je, ali nasreću postoji šminka - smije se Sobin. Na premijeri se spominjala i velika hladnoća tijekom snimanja u tunelu.

- Ma tko se žalio? Ne vjerujem... Bili su uvjeti koji su nama savršeno pomogli da stvorimo uloge. Golema je privilegija u ovom poslu kad dođeš na takva mjesta i nešto stvaraš. Ne sjećam se da je bilo hladno. Bio sam fasciniran cijelim tim kompleksom i što ga možemo koristiti za snimanje - rekao je Sobin. Film “Divljaci” je u kinima od 2. lipnja.

POGLEDAJTE VIDEO: SLAVKO SOBIN U POLIGRAFU

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mandalorian67 02.06.2022.

    Sranje od filma. Gledao sam ga i prije premijere

  • kbi 02.06.2022.

    zagondzija

  • 01.06.2022.

    Za bradu se iz aviona vidi da je fake.

Komentiraj...
Vidi sve komentare