Obavijesti

Show

Komentari 3

Slavko Sobin: Učio sam arapski za ulogu u filmu, a brada je fejk

Slavko Sobin: Učio sam arapski za ulogu u filmu, a brada je fejk
3

Film ‘Divljaci’ stvarao se pet godina, a glumci otkrivaju da im je izazov bio glumiti u hladnom tunelu. Razmišljaju i o nastavku...

VIDEO

Svečana premijera filma "Divljaci" u zagrebačkom kinu okupila je u utorak navečer brojna poznata lica. Glavni akteri akcijske komedije, Alen Liverić (55), Borko Perić (41) i Branko Janković (37), s filmskom ekipom su se družili i nazdravili na premijeri.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Fabijan Pavao Medvešek: 'Pojeo bih gume na autu da pandemija završi' | Bromance Podcast: Epizoda 2 08:27

Neki od glumaca u filmu, u kojem se radnja odvija 2018., uoči finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, govore arapskim jezikom, a među njima i Dejan Aćimović (59).

- Što reći? Vježbali smo. Dugo, dugo - rekao je Aćimović. Zatim se nije mogao više sjetiti ni jedne arapske riječi.

- To je već teže pitanje - smijao se. Glumac Perić u filmu ima čak dvije uloge - hrvatskog navijača i terorista iz kampa za obuku u Bosni i Hercegovini.

- Izazov mi je i samo jedna uloga, a nekako sam se uspio provući kroz dvije uloge. Uživao sam raditi na filmu, hvala redatelju Dariju Lonjaku da me zvao. A i producentu Jozi Patljaku i predivnoj ekipi s kojom sam uživao uživo raditi - rekao je Borko. Glumac Branko Janković utjelovio je jednu od najkomičnijih uloga. Smotanog navijača kriminalca.

- Da smo otišli odmah u Rusiju na nogometno prvenstvo, izgubili bismo film - našalio se. Uloga Alena Liverića zahtijevala je odličnu fizičku pripremu.

- Treniram. Malo sad slabije, ali inače da. Zahtjevna scena u tunelu snimala se četiri dana. Ismrzavali smo se jer je bilo užasno hladno. Ali izdržali smo jer je bio užitak snimati - rekao je Liverić. Redatelj Dario Lonjak otkrio je da je film nastajao gotovo pet godina.

- Ideja je krenula još 2017. godine, a danas ga možemo gledati. Zahvalio bi se divnim glumcima, bila mi je čast raditi s njima. A ništa... Ići ćemo na neki nastavak filma, što drugo reći - otkrio je. Producent Jozo Patljak bio je pun dojmova na premijeri.

- Pet godina smo čekali ovaj trenutak. Kao kad čekaš da ti dijete naraste i pustiš ga da hoda - rekao je.

Na premijeri nije bio glumac Slavko Sobin (37), koji utjelovljuje terorista Turaba iz kampa u Bosni i Hercegovini. Nije mogao prisustvovati zagrebačkoj premijeri jer, kaže, trenutačno snima ''prekrasan američki film''. S njim smo se čuli telefonski.

- Nažalost, ne mogu ništa govoriti o projektu. No ostvarujem neke svoje snove - kaže skromno Slavko. U "Divljacima" je zaigrao ponovno Arapina, a produkcija filma i sami glumac pobrinuli su se da mu arapski jezik bude što točniji.

Sobin objavio uspavanu fotku iz kreveta i raznježio pratitelje: 'Najveća ljubav, divni ste!'
Sobin objavio uspavanu fotku iz kreveta i raznježio pratitelje: 'Najveća ljubav, divni ste!'

- Imao sam učitelja za arapski jezik, kojemu sam puno zahvalan. Nakon cijelog onog fijaska s 'Generalom', gdje sam rekao 'deve', a u kadru su bili konji, odlučio sam si dati dovoljno vremena da naučim. Nadam se da je rezultat dobar - kaže nam Sobin. Osim točnog arapskog, šminka mu je savršeno stajala.

- Brada je bila fejk. Film sam gledao prije mjesec dana na privatnoj projekciji i mislim da je majstorica šminke napravila odličan posao. Nemam vremena u životu puštati takve brade jer stalno ulazim u nove projekte. Da je bilo vremena, pustio bih je, ali nasreću postoji šminka - smije se Sobin. Na premijeri se spominjala i velika hladnoća tijekom snimanja u tunelu.

- Ma tko se žalio? Ne vjerujem... Bili su uvjeti koji su nama savršeno pomogli da stvorimo uloge. Golema je privilegija u ovom poslu kad dođeš na takva mjesta i nešto stvaraš. Ne sjećam se da je bilo hladno. Bio sam fasciniran cijelim tim kompleksom i što ga možemo koristiti za snimanje - rekao je Sobin. Film “Divljaci” je u kinima od 2. lipnja.

POGLEDAJTE VIDEO: SLAVKO SOBIN U POLIGRAFU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao