To je to što me zanima!

Supruga Olivera Dragojevića o koncertu: 'On to ne bi podnio, nikada nije mislio da je velik...'

Vela Luka bila je njegovo omiljeno mjesto, spokoj. Sada je tamo šušur, a Vesnu to vrati u one dane kada je Oliver bio tu. Njegove pjesme puštaju se po kafićima i restoranima, a velikan je još uvijek svima u mislima
Vidi originalni članak

U petak, 29. srpnja, bit će četiri godine otkako nas je napustio legendarni glazbeni velikan Oliver Dragojević. Kako prenosi RTL, u Veloj Luci trenutačno se nalazi na tisuće domaćih i stranih turista, a gotovo svaki kafić i restoran pušta njegove najpoznatije pjesme. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Novinarka RTL-a na Korčuli je razgovarala s onima koji najbolje poznaju Olivera, a za sve njih, on je još uvijek tu, u mislima. 

- On bi ulovio neku ribu, došao bi, pa bi se zafrkavali, sada se to izgubilo. Mladi se ne znaju zafrkavati kao mi, možda je njima to glupo - kazao je Goran Primio Bata, vlasnik restorana i Oliverov prijatelj.

U Cesarici se puštaju njegove pjesme, i to ne samo kada je obljetnica smrti već cijele godine.

BLIŽI SE 4. OBLJETNICA Domaći glazbenici rasplesali su publiku na trajektu za Vela Luku u spomen na velikog Olivera

- Oživljavamo ga kroz tradiciju, to je tako. Baš je lijepo što se sve to održava - rekla je konobarica Marina Stipković.

- Bio je veliki čovjek, sigurno. Nikad se nije razlikovao od ljudi iz mjesta i to je ono što ga je činilo velikim - istaknula je Marta Prohaska iz Vele Luke.

29. SRPNJA Veliki koncert na Korčuli: Pjevat će se u čast Oliveru Dragojeviću

Koncert u spomen glazbenog velikana održati će se u petak 29. srpnja s početkom u 22 sata na pijaci ispred crkve sv. Josipa u Veloj Luci. Na koncertu će nastupit Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, Dupini, klapa Ošjak. Glazbeni producent Ante Gelo s orkestrom kojim ravna maestro Alan Bjelinski vodit će kroz ovu glazbenu priču sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera.

- Ja sam uvijek isto, ni bolje ni gore. Ovo me malo vrati nazad. Inače imam neki svoj ritam, pa nekako dođem u normalu kada se vratim u Split, ali ovi dani me malo vrate unazad. Ali drago mi je što mu odajemo počast - rekla je Oliverova udovica, Vesna.

Inače, četvrta obljetnica Oliverove smrti započela se obilježavati koncertom njegovih Dupina i gostiju na trajektu koji je oko 18 sati u utorak krenuo iz Splita.

Svi putnici na trajektu uživali su u svirci koja je trajala od isplovljavanja iz splitske luke pa sve do uplovljavanja u Oliverovu rodnu Velu Luku, a nastupili su Dupini, Tedi Spalato, Marko Tolja, Zorica Kondža, Ante Gelo, Petar Dragojević... 

NEKAD I SAD Domenica pokazala kako su ona i Nižetić izgledali prije 15 godina

Prema Vesni, evo što bi Oliver rekao da vidi sve te ljude u Veloj Luci.

- Čujete da sada grmi, to je vjerojatno njegova pobuna protiv svega ovog. Ubio bi i mene i djecu, on ovo ne bi mogao podnijeti. Bilo bi mu drago radi glazbe, ali ne radi njega. On za sebe nikada nije mislio da je velik - kazala je Vesna.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • kukutre 29.07.2022.

    Upravo ta njegova skromnost je njegova velicina!! Nitko vise…. Okiver zauvjek

  • chandler 29.07.2022.

    Već 4 godine??? Omg

  • alenhood 29.07.2022.

    Takvi ne umiru nikad.........

Komentiraj...
Vidi sve komentare