To je to što me zanima!

Svojom pojavom rušila je tabue i predrasude, a danas nema ni traga od njezine ekscentričnosti

Diskriminirali su je zbog izgleda, ali ona se odlučila boriti protiv mržnje. Postala je prepoznatljiva u javnosti kao 'žena s bradom', a 'biti svoja' danas joj se i višestruko isplatilo
Vidi originalni članak

Glas i brada donijeli su pobjedu Conchiti Wurst na Eurosongu 2014., a svoju popularnost je održala otvorenošću prema obožavateljima te drastičnim fizičkim promjenama. Austrijanka danas slavi 33. rođendan, a kaže kako joj je glazba i dalje najvažnija u životu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rođena je kao Thomas Tom Neuwirth i od djetinjstva je pokazivala svoje pjevačko umijeće ali i odijevanje u žensku odjeću. 

ŽELI BITI MUŠKARAC? Conchita je šokirala pratitelje: Nema više kose, sad je ćelava

Nastupila je u više talent showa pod tim imenom, a s diplomom iz škole modnog dizajna po prvi put se 2006. godine prvi put je izašla u javnost kao Conchita.

Diskriminirali su je zbog izgleda, a ona se odlučila boriti protiv mržnje. Postala je prepoznatljiva u javnosti kao 'žena s bradom', a 'biti svoja' danas joj se i višestruko isplatilo.

Nakon pobjede na Eurosongu, pjevačica se okušala i kao manekenka pa je nosila revije Jean-Paula Gaultiera i Karl Lagerfelda

TRANSFORMACIJA Fanovi šokirani Conchitom: Daj se smiri, pretjeruješ s frizerom

Na početku pandemije još jednom je iznenadila sve sa svojim izgledom. Conchita se počela muževnije oblačiti, kosu je skratila, brada je i dalje tu, ali s puno manje šminke na licu. 

Pjevačica je 2018. objavila da je zaražena HIV-om i rekla da je prisiljena izaći u javnost s tom informacijom jer je ucjenjuje bivši dečko. 

- Nadam se da ću i druge ohrabriti i da će ovo biti još jedan korak protiv stigmatizacije ljudi koji su se zbog svog ponašanja ili ponašanja drugih zarazili HIV-om - napisala je Conchita.

Idi na 24sata

Komentari 123

  • post it 09.11.2021.

    Granični um umjetnika

  • ludaluda 08.11.2021.

    naravno da je zaražen...fuj

  • ekonomist12 07.11.2021.

    rušio*

Komentiraj...
Vidi sve komentare