Show

Komentari 123

Svojom pojavom rušila je tabue i predrasude, a danas nema ni traga od njezine ekscentričnosti

Svojom pojavom rušila je tabue i predrasude, a danas nema ni traga od njezine ekscentričnosti

Diskriminirali su je zbog izgleda, ali ona se odlučila boriti protiv mržnje. Postala je prepoznatljiva u javnosti kao 'žena s bradom', a 'biti svoja' danas joj se i višestruko isplatilo

Glas i brada donijeli su pobjedu Conchiti Wurst na Eurosongu 2014., a svoju popularnost je održala otvorenošću prema obožavateljima te drastičnim fizičkim promjenama. Austrijanka danas slavi 33. rođendan, a kaže kako joj je glazba i dalje najvažnija u životu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rođena je kao Thomas Tom Neuwirth i od djetinjstva je pokazivala svoje pjevačko umijeće ali i odijevanje u žensku odjeću. 

Nastupila je u više talent showa pod tim imenom, a s diplomom iz škole modnog dizajna po prvi put se 2006. godine prvi put je izašla u javnost kao Conchita.

Screenshot

Diskriminirali su je zbog izgleda, a ona se odlučila boriti protiv mržnje. Postala je prepoznatljiva u javnosti kao 'žena s bradom', a 'biti svoja' danas joj se i višestruko isplatilo.

DPA/Pixsell

Nakon pobjede na Eurosongu, pjevačica se okušala i kao manekenka pa je nosila revije Jean-Paula Gaultiera i Karl Lagerfelda

Na početku pandemije još jednom je iznenadila sve sa svojim izgledom. Conchita se počela muževnije oblačiti, kosu je skratila, brada je i dalje tu, ali s puno manje šminke na licu. 

Pjevačica je 2018. objavila da je zaražena HIV-om i rekla da je prisiljena izaći u javnost s tom informacijom jer je ucjenjuje bivši dečko. 

- Nadam se da ću i druge ohrabriti i da će ovo biti još jedan korak protiv stigmatizacije ljudi koji su se zbog svog ponašanja ili ponašanja drugih zarazili HIV-om - napisala je Conchita.

Najčitaniji članci