To je to što me zanima!

Toše Proeski već zaboravljen? Njegov grob polako propada...

U listopadu će se napuniti pet godina od tragične pogibije makedonskog pjevača. Iako su postojali brojni planovi za uređenje njegovog groba, ništa nije realizirano
Vidi originalni članak

Makedonski mediji počeli su istraživati zašto propada grob pokojnog Toše Proeskog. Na grobu u Kruševu još nema ni nadgrobne ploče, a nije postavljen ni najavljeni spomenik, prenosi srpski Kurir. Čak je i krovna konstrukcija na grobu potpuno propala. Pitanje je sad postalo posebno aktualno jer će 16. listopada biti peta godišnjica pjevačeve smrti.

Gradonačelnik Kruševa odbio je razgovarati s makedonskim dnevnim novinama Fokusom te im je rekao kako on nije nadležan za upravljanje grobom. Makedonski mediji pišu i kako je sedamnaestero ljudi koji su radili u spomen-kući 'Todor Proeski' dobilo otkaz pa sada i ona propada.

Pjevačevi obožavatelji iz Hrvatske i Srbije kupili su i teleskop koji je trebao biti uperen u zvijezdu koja je dobila Tošetovo ime. Teleskop još nije ni raspakiran...

Toše Proeski poginuo je u automobilskoj nesreći 16. listopada 2007. godine u blizini Nove Gradiške, a nakon pogibije proglašen je zaslužnim građaninom Makedonije te je dan njegovog pogreba proglašen za Dan nacionalne žalosti.

Idi na 24sata

Komentari 172

  • renata hrkovac 11.08.2012.

    Toše sigurno nije zaboravljen, puno nas ga cijeni i voli i prije tragedije i sada i zauvijek. Vrijeme ne nosi zaborav već tugu pretvori u nježniu sjetu.

  • Tiranosaurus 09.08.2012.

    A plus toga..i u Italiji ginu..u Austriji..Mađarskoj..tak da ne vidim razloga ovakve patetike na ovim prostorima oko pjevača iz druge države. Život je predivan..ali je i ujedno sirov..žestok..grize..ili si spužva..ili si čelik.

  • Tiranosaurus 09.08.2012.

    Ja sam za ovog Tošea čul tek kad je poginul..nisam ni znal da je bio pjevač dok mi uši nisu počeli bombardirati s njegovim pjesmama..koju god stanicu si okrenul samo je on zavijal..još je i k tome izdal i neki novi album nakon kaj je poginuo. A čuo sam prije dva tjedna na radiu da je u pripremi još jedan novi album od njega..pa bi naveo riječi jedne pjesme spjevane 1979. godine jednog pjesnika.."..tek kad netko umre..o njemu se govori i piše..započinje opća rasprodaja bola..sve to nije dobro..mrtvi nisu roba..pustite da mirno leže na dnu groba..". Sve ovo je patetično

Komentiraj...
Vidi sve komentare