Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
172 komentara

Toše Proeski već zaboravljen? Njegov grob polako propada...

U listopadu će se napuniti pet godina od tragične pogibije makedonskog pjevača. Iako su postojali brojni planovi za uređenje njegovog groba, ništa nije realizirano

Boris Sćitar/Pixsell
Foto: Boris Sćitar/Pixsell

Makedonski mediji počeli su istraživati zašto propada grob pokojnog Toše Proeskog. Na grobu u Kruševu još nema ni nadgrobne ploče, a nije postavljen ni najavljeni spomenik, prenosi srpski Kurir. Čak je i krovna konstrukcija na grobu potpuno propala. Pitanje je sad postalo posebno aktualno jer će 16. listopada biti peta godišnjica pjevačeve smrti.

Gradonačelnik Kruševa odbio je razgovarati s makedonskim dnevnim novinama Fokusom te im je rekao kako on nije nadležan za upravljanje grobom. Makedonski mediji pišu i kako je sedamnaestero ljudi koji su radili u spomen-kući 'Todor Proeski' dobilo otkaz pa sada i ona propada.

Pjevačevi obožavatelji iz Hrvatske i Srbije kupili su i teleskop koji je trebao biti uperen u zvijezdu koja je dobila Tošetovo ime. Teleskop još nije ni raspakiran...

Toše Proeski poginuo je u automobilskoj nesreći 16. listopada 2007. godine u blizini Nove Gradiške, a nakon pogibije proglašen je zaslužnim građaninom Makedonije te je dan njegovog pogreba proglašen za Dan nacionalne žalosti.

Naši partneri pišu
Message