To je to što me zanima!

'U Dječjem domu Dubrava pala je ideja za božićnu pjesmu'

Burnać kaže da u njegovoj pjesmi nema tuge, a djeca pjevaju poput anđela. U njoj se spominju snijeg, darovi, kazaljke sata, sreća i slično. O malim zborašima kaže da su sjajni mali profesionalci
Vidi originalni članak

Na kraju jednog humanitarnog nastupa za djecu u Dječjem domu i centru Dubrava, prije pet ili više godina, poželio sam im sretan Božić i Novu godinu. Zapravo sam tu čestitku otpjevao uz gitaru, na prvu melodiju koja mi je u tom trenu pala na pamet, rekao nam je Mladen Burnać.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Mališani su s lakoćom upamtili melodiju i otpjevali mu nazad čestitku. Pa su nastavili ponavljati, čestitati jedni drugima.

Tako je nastala ideja za božićnu pjesmu Mladena Burnaća “Sretan Božić i Nova godina”. Kantautor je danima poslije pjevušio tu melodiju, pa napisao i cijelu pjesmu. Namjeravao ju je već objaviti, ali...

- Uvijek nešto uskoči. Juriš za ovim, onim, planovi, putovanja, ma jednostavno sam zaboravio na nju. Ali bih se ipak svake godine oko Božića opet sjetio i pomislio: ‘Joooooooj, pa opet nisam napravio onu pjesmu!’. I tako isto svake godine - kaže.

Sigurno bi, govori, opet zaboravio da si lani nije upisao u mobitel, podsjetnik za ovaj studeni: “Mladene, snimi onu pjesmu!”.

Do suradnje s dječjim zborom Zagrepčanke i dečki došlo je zato što je ta pjesma i nastala kao čestitka za djecu. Njima je namijenjena. Nije želio od nje raditi ljubavnu pjesmu, nego jednostavnu i lijepu čestitku svima koji je čuju. Baš onako kako je spontano i nastala u domu u Dubravi.

film 'knjiga poezije' Mladen Burnać novim filmom izazvao je veliki interes regije

Zato u njoj nema nikakve tuge, nego se spominju snijeg, darovi, kazaljke sata, sreća i slično. O malim zborašima kaže da su sjajni mali profesionalci.

- Bez obzira na to što sam ja napisao pjesmu, djeca su svojom radošću i iskrenošću unijeli u nju božićnu čarolijicu. Trnci vas prođu kad čujete kako slatko zvuče, kao mali anđeli. Ima lijepih pjesama o Božiću, a ova naša je jedna od najpozitivnijih i najsimpatičnijih - rekao je Burnać.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ZG u ♥ 30.11.2021.

    Inace, ko je ovaj lik?! Modni macak, glumac ili pjevac?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare