To je to što me zanima!

VIDEO Đole sprdao narodnjake: 'To nije pranje mozga, ma to je prava centrifuga. Truć, buć...'

Žalim što nemam one refrene što se ponavljaju. Stalno sam na koncertima spominjao tu pjesmu, to je bio neki narodnjak... 'Sve se to dogodilo na putu za ludilo...' Nije valjda da znate?, šalio se Balašević
Vidi originalni članak

Kantautor Đorđe Balašević gostovao je 2013. u emisiji 'Veče s Ivanom Ivanovićem'. Voditelj Ivan Ivanović posvađao se ranije s produkcijom pa nije bio domaćin svog showa, a zamijenio ga je Balašević koji se odlično snašao u toj ulozi. Pjevač je napravio mini koncert, a u pauzama je pričao pošalice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Žalim što nemam one refrene što se ponavljaju. Stalno sam na koncertima spominjao tu pjesmu, to je bio neki narodnjak... 'Sve se to dogodilo na putu za ludilo...' Nije valjda da znate? Pa onda ide druga strofa, kao za retardirane, opet: 'Sve se to dogodilo na putu za ludilo... ' Onda ide modulacija: 'Sve se to dogodilo na putu za ludilo...' Vi izlazite s tog koncerta i tog mjesta gdje se to čuli i pjevate: 'Sve se to dogodilo na putu za ludilo...' To nije pranje mozga, to je centrifuga - pričao je Balašević dok je publika umirala od smijeha. Zatim je nastavio:

'A kod mene - Ova krenula, pa išla vozom, pa mahala s prozora vagona, pa ovaj otišao u rat, pa se vratio, umro od tuberkuloze, ma idi s milim bogom... Odsad pišem samo kratke pjesmice. 'Lajte kere, Truć, buć', nasmijavao je kantautor publiku. Inače referirao se na pjesmu Mile Ignjatovića 'Na putu za ludilo'. 

Balašević se često sprdao s narodnjacima, a 1986. je napisao pjesmu 'Narodnjaci'. 

ELVIS STANIĆ: Plakao je i bend svaki put kad je Đole pjevao ‘Lepa protina kći’

'Narodnjaci su preuzeli stvar
znaju sistem i stvaraju dar-mar
Rasturaju po pitanju tiraža
sve veća je blamaža biti neko od nas

Narodnjaci su ukrali moj bend
narodnjaci su federalni trend
a mi smo gurnuti u ilegalu
na kom tajnom kanalu naći bazu i spas?'

Idi na 24sata

Komentari 139

  • intellectus 25.02.2021.

    Covjek nije vise tu, pustite ga na miru, ali postedite i nas svih ti gluposti. Meni ovo granici sa namjernim maltretiranjem svih nas, meni taj gospodin ne znaci NISTA, niti ga slusam niti ga volim.  Da i ovo, i "Dole je bio samo velikosrbin, vrijedao je Slovence, Hrvate i Albance. O Vukovaru da ne govorim, on nikada nije bio "svjestan" TKO je bio agresor, NEGIRAO JE, meni takvi ne trebaju niti ih cijenim. Tocka!

  • Maks1. 21.02.2021.

    180. članak... zašto manipulirate sa ljudskim smrti... Počivao u miru božjem 🙏

  • Rafo 21.02.2021.

    Ako u tekstu ispravno piše: Balašević se često sprdao s narodnjacima, zašto u naslovu piše pogrešno: Đole sprdao narodnjake?

Komentiraj...
Vidi sve komentare