Show

Komentari 48

Plakao je i bend svaki put kad je Đole pjevao ‘Lepa protina kći’

Plakao je i bend svaki put kad je Đole pjevao ‘Lepa protina kći’

Uvijek smo se smijali s njim... Na turneje smo išli iz Novog Sada i po cijeloj bivšoj Jugi, nas petorica u Stojadinu. Nagurani kao sardine. I nije nam bilo teško, nego beskrajno zabavno, kaže nam Elvis Stanić

Svirao sam u njegovu bendu od 1985. do 1992., 1993. Radio sam i aranžmane za ‘Tri poslijeratna druga’, ‘Marim ja’... Grozno mi je pričati, jer slike se samo vraćaju. Rad s Đorđom pamtim kao najljepši dio svoje karijere, rekao nam je Elvis Stanić (57).

Smrt Đorđa Balaševića rastužila je regiju, a posebno kolege velikog kantautora. Imao je, kaže, golemu količinu pozitivne energije.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Uvijek smo se smijali s njim... Na turneje smo išli iz Novog Sada i po cijeloj bivšoj Jugi, nas petorica u Stojadinu. Nagurani kao sardine. I nije nam bilo teško, nego beskrajno zabavno. Putovali smo satima, a činilo se da je prošlo kao u hipu. Zbog njega i njegovih urnebesnih fora. Veliki dio svoje duše ostavio sam u tim novosadskim ravnicama. Nakon suradnje s njim na glazbu gledam drugačije, dijelim je na onu prije i poslije njega - prisjetio se raznih dogodovština s velikim glazbenikom.

Posebno emotivno s Balaševićem je bilo na koncertima. Iako su ih odradili jako puno, na neke pjesme ni članovi benda nisu mogli sakriti svoje emocije.

- Nikad nisam sreo čovjeka koji je toliko gorio na sceni, a mi iz benda svaki put smo ridali zbog njegovih emocija, kad je pjevao 'Lepu Protinu kći' ili 'Život je more'. Bez obzira koliko smo to, na tisuće puta, svirali, svaki put smo plakali - rekao je Stanić.

Upoznao ga je vrlo dobro i privatno, imao je samo riječi hvale.

- Bio je potpuno izvan političke, religijske, nacionalističke spike. Balašević je bio dio austrougarske vojvođanske tradicije. Bio je iz mješovitog braka, pa je slavio sve. I katoličke i pravoslavne Božiće, Bajrame, svima je sve čestitao i sa svima slavio. Sad slobodno mogu reći da sam povlašten jer sam ostavio trag u tom njegovom glazbenom svemiru - dodao je Stanić.

 

Najčitaniji članci