To je to što me zanima!

Za performans Olje vampirice u Splitu traže kaznu od 750 kuna

Policija je zaključila da nismo nikog ugrozili, no njihov šef je zaključio da smo jako opasni. Riječ je o potpuno benignom umjetničkom performansu, ispričala nam je osebujna splitska vampirica
Vidi originalni članak

Splitska umjetnica na Dan žena na Karepovcu imala je još jedan u nizu svojih performansa. Olja “vampirica” izašla je iz auta na crveni tepih među razbacano smeće. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nedugo potom performans na splitskom smetlištu prekinula je policija. Oljin asistent Toni Bakota imao je fantomku i plastični pištolj. Policija je sudu u Splitu podnijela optužni prijedlog za remećenje javnog reda i mira te da se kazni novčanom kaznom u iznosu od 750 kuna. 

- Okrivljeni je držeći u ruci pištolj, za koji je naknadno utvrđeno da je plastični, narušio javni red i mir na način da se snimao. Opisanim ponašanjem okrivljeni je uznemirio građane koji su, smatrajući da se radi o pravom oružju, zatražili intervenciju policijskih službenika - stoji u izvještaju policije. 

PREKINULI PERFORMANS ‘Vampirica’ Olja šokirana: Došla policija zbog fantomke i pištolja

Oljin asistent Bakota podnio je prigovor na postupanje policajaca. 

- Presmiješno je da Kaštelima šetaju pravi kriminalci kojima nitko ništa ne smije. Policija je zaključila da nismo nikog ugrozili, no njihov šef je zaključio da smo jako opasni. Riječ je o potpuno benignom umjetničkom performansu. Nije se radilo ni o kakvom uznemiravanju, možda jedino mačaka u škovacama - rekla nam je Olja “vampirica”.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • opera1 09.04.2021.

    Naplatit ćete se od nje, kako da ne 😂

  • BlackRaven 09.04.2021.

    Sad im samo vi radite besplatnu promociju. Dakle ako oni trebaju platit "kaznu" ( što je suludo, jer se kažnjavanjem upravo tjera voda na njezin mlin, i daje joj se promocija, što nipodaštava sam institut kažnjavanja), onda trebate i vi.  

  • Demetra 08.04.2021.

    To je ona kaj joj se sudi da je izvarala državu za 17 mil. kuna? Mislim da joj je ova kazna od 750 kn najmanji problem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare