Show

Komentari 34

Za performans Olje vampirice u Splitu traže kaznu od 750 kuna

Za performans Olje vampirice u Splitu traže kaznu od 750 kuna

Policija je zaključila da nismo nikog ugrozili, no njihov šef je zaključio da smo jako opasni. Riječ je o potpuno benignom umjetničkom performansu, ispričala nam je osebujna splitska vampirica

Splitska umjetnica na Dan žena na Karepovcu imala je još jedan u nizu svojih performansa. Olja “vampirica” izašla je iz auta na crveni tepih među razbacano smeće. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Nedugo potom performans na splitskom smetlištu prekinula je policija. Oljin asistent Toni Bakota imao je fantomku i plastični pištolj. Policija je sudu u Splitu podnijela optužni prijedlog za remećenje javnog reda i mira te da se kazni novčanom kaznom u iznosu od 750 kuna. 

- Okrivljeni je držeći u ruci pištolj, za koji je naknadno utvrđeno da je plastični, narušio javni red i mir na način da se snimao. Opisanim ponašanjem okrivljeni je uznemirio građane koji su, smatrajući da se radi o pravom oružju, zatražili intervenciju policijskih službenika - stoji u izvještaju policije. 

Oljin asistent Bakota podnio je prigovor na postupanje policajaca. 

- Presmiješno je da Kaštelima šetaju pravi kriminalci kojima nitko ništa ne smije. Policija je zaključila da nismo nikog ugrozili, no njihov šef je zaključio da smo jako opasni. Riječ je o potpuno benignom umjetničkom performansu. Nije se radilo ni o kakvom uznemiravanju, možda jedino mačaka u škovacama - rekla nam je Olja “vampirica”.

Najčitaniji članci