To je to što me zanima!

Za vrijeme snimanja preminuo Ivo: 'Pisao sam ulogu za njega'

Vitez je jednog glumačkog velikana uspio zamijeniti drugim, ali Ivu nisu zaboravili. Odali su mu počast na premijeri, a nakon 'Narodnog heroja Ljiljana Vidića' redatelj, čini se, opet ima film koji će uzburkati duhove
Vidi originalni članak

Redatelj Ivan-Goran Vitez (44) svojim je radom posljednjih godina stekao status jednog od 'uvrnutijih' i definitivno drugačijih hrvatskih filmaša, a nakon 'Šume summarum' i 'Narodnog heroja Ljiljana Vidića' njegov novi film 'Dopunska nastava' pojavio se ljetos na Pulskom filmskom festivalu te 21. studenog stiže i u kina. 

Posebno je zaintrigirao neobičnim najavnim foršpanom koji se, umjesto od fragmenata filma, sastoji od pjesme 'Djeca smo' Novih fosila, a ovdje u izvedbi školskog zbora i učiteljice. U dvije minute trailera pjesmi se pridružuju i otac jedne od djevojčica, razvedeni hrvatski branitelj s lovačkom puškom i osvetničkim namjerama, lokalni moćnici, korumpirani policijski načelnik, proračunati novinar lokalnog portala, PR stručnjak i svi ostali likovi iz filma.

- U to vrijeme sam djetetu često puštao tu pjesmu, a i želio sam neko efikasno rješenje da izbjegnemo spoilere. Bilo mi je važno da imamo poseban trailer, a žrtvovali smo jedan dan snimanja da ga napravimo - govori nam Vitez. 

Snimanje filma trajalo je 35 dana, a da ništa u vezi ovog filma neće biti uobičajeno postalo je posve jasno i kad je redatelj usred snimanja ostao bez važne filmske karike, glumačkog velikana Ive Gregurevića koji je preminuo. 

NARODNI HEROJ 'Narodni heroj Ljiljan Vidić' je osvojio srebro, juriša na zlato

- Tu ulogu pisao sam baš za njega, kao i sve ostale važne role. Radio sam s njim već ranije na filmu 'Posljednja pričest' i strašno mi je bilo drago kad je pristao raditi 'Dopunsku nastavu'. Nažalost, Ivo nas je napustio za vrijeme snimanja, ali film smo morali završiti. Umjesto njega je 'uskočio' Zlatko Burić, a ulogu sam malo modificirao. Ivo je bio miran, šutljiv, ozbiljan domar, koji se ne odvaja od svoje e-cigarete čak ni pred djecom, a Zlatko je više kao neki zastrašujući, ali dobroćudni tip - dodaje. 

Vitez je jednog glumačkog velikana uspio zamijeniti drugim, ali Gregurevića, naravno, nisu zaboravili. Odali su mu počast na premijeri u Puli, a nakon 'Narodnog heroja Ljiljana Vidića' čini se da Vitez ponovno ima film koji će uzburkati duhove.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Savski babinjak 08.11.2019.

    Ogavni branitelji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare