Obavijesti

Show

Komentari 1

Za vrijeme snimanja preminuo Ivo: 'Pisao sam ulogu za njega'

Za vrijeme snimanja preminuo Ivo: 'Pisao sam ulogu za njega'
6

Vitez je jednog glumačkog velikana uspio zamijeniti drugim, ali Ivu nisu zaboravili. Odali su mu počast na premijeri, a nakon 'Narodnog heroja Ljiljana Vidića' redatelj, čini se, opet ima film koji će uzburkati duhove

VIDEO

Redatelj Ivan-Goran Vitez (44) svojim je radom posljednjih godina stekao status jednog od 'uvrnutijih' i definitivno drugačijih hrvatskih filmaša, a nakon 'Šume summarum' i 'Narodnog heroja Ljiljana Vidića' njegov novi film 'Dopunska nastava' pojavio se ljetos na Pulskom filmskom festivalu te 21. studenog stiže i u kina. 

Posebno je zaintrigirao neobičnim najavnim foršpanom koji se, umjesto od fragmenata filma, sastoji od pjesme 'Djeca smo' Novih fosila, a ovdje u izvedbi školskog zbora i učiteljice. U dvije minute trailera pjesmi se pridružuju i otac jedne od djevojčica, razvedeni hrvatski branitelj s lovačkom puškom i osvetničkim namjerama, lokalni moćnici, korumpirani policijski načelnik, proračunati novinar lokalnog portala, PR stručnjak i svi ostali likovi iz filma.

- U to vrijeme sam djetetu često puštao tu pjesmu, a i želio sam neko efikasno rješenje da izbjegnemo spoilere. Bilo mi je važno da imamo poseban trailer, a žrtvovali smo jedan dan snimanja da ga napravimo - govori nam Vitez. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Snimanje filma trajalo je 35 dana, a da ništa u vezi ovog filma neće biti uobičajeno postalo je posve jasno i kad je redatelj usred snimanja ostao bez važne filmske karike, glumačkog velikana Ive Gregurevića koji je preminuo. 

'Narodni heroj Ljiljan Vidić' je osvojio srebro, juriša na zlato
'Narodni heroj Ljiljan Vidić' je osvojio srebro, juriša na zlato

- Tu ulogu pisao sam baš za njega, kao i sve ostale važne role. Radio sam s njim već ranije na filmu 'Posljednja pričest' i strašno mi je bilo drago kad je pristao raditi 'Dopunsku nastavu'. Nažalost, Ivo nas je napustio za vrijeme snimanja, ali film smo morali završiti. Umjesto njega je 'uskočio' Zlatko Burić, a ulogu sam malo modificirao. Ivo je bio miran, šutljiv, ozbiljan domar, koji se ne odvaja od svoje e-cigarete čak ni pred djecom, a Zlatko je više kao neki zastrašujući, ali dobroćudni tip - dodaje. 

Vitez je jednog glumačkog velikana uspio zamijeniti drugim, ali Gregurevića, naravno, nisu zaboravili. Odali su mu počast na premijeri u Puli, a nakon 'Narodnog heroja Ljiljana Vidića' čini se da Vitez ponovno ima film koji će uzburkati duhove.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

15:21
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode