To je to što me zanima!

Zauvijek zatočena: Otmičar ju je zarobio u sobicu bez izlaza

Soba u koju ju je zatvorio bila je posebno konstruirana kako bi spriječila izlazak bilo kakvog zvuka. Njen život ovisio je odjednom samo o hirovima okrutnog tamničara
Vidi originalni članak

Jedna od priča koje su zgrozile javnost svakako je i ona o mladoj Elisabeth Fritzl, koja je u travnju 2008. uspjela napokon pobjeći od svojeg pomahnitalog oca. Naime, njen otac, Josef Fritzl, ju je dugačke 24 godine držao zatočenom iza osam zaključanih vrata u posebno sagrađenoj sobi u podrumu svoje kuće u gradu Amstettenu.

SVE POSTAJE FILM Era video igara: Preko trideset igara čeka svoju filmsku verziju

Srećom, austrijska je policija istog trena reagirala na navode užasnute Elisabeth te su pretražili veliku obiteljsku kuću u kojoj se njeno navodno zatočeništvo i odvilo. Na žalost, vrlo brzo se ispostavilo kako je sve što je Elisabeth Fritz ustvrdila istinito, a ne navodno. Josef Fritzl ju je uistinu 24 godine držao u zatočeništvu, gdje ju je nebrojeno puta silovao, dnevno napastovao te konstantno psihički ugnjetavao. Ta su silovanja dovela i do toga da je Elisabeth sedam puta rađala djecu ovom monstrumu. Djecu, koja nisu sva preživjela nehumane uvjete u kojima ih je čudovište držalo.

Iako je taj događaj istinski užasan, na žalost nije jedinstven. Mnogo se puta u ljudskoj povijesti dogodilo da netko zarobi nekoga u neljudskim uvjetima radi svojih odvratnih pobuda. Jedno takvo zarobljavanje pratit ćemo i u filmu '10x10', s Lukeom Evansom (Drakula u nedavnom neuspješnom pokušaju uskrsnuća tog čudovišta) u glavnoj ulozi.

Lewisa, na očigled svih samo običan građanin iz Atlante, u stvarnosti krije smrtonosnu opsesiju. Patološki je opčinjen mladom cvjećaricom Cathy. Nakon što ju otme u sred bijela dana na parkiralištu, odvest će ju u svoj dom, gdje je za nju sagradio posebno dizajniranu tamnicu, posve izoliranu od zvuka. Više ju puta tijekom dana ispituje kako bi iz nje izvukao mračnu tajnu iz prošlosti, a Cathy isprva pretpostavlja da otmičar želi njezino tijelo ili život.

Ali njegove želje su mnogo čudnije od toga. Lewis samo želi saznati tajnu koju Cathy krije.

Pogledajte novi foršpan

Luke Evans je u glavnoj ulozi, onoj Lewisa, a potpomažu mu Kelly Reilly u ulozi Cathy te Noel Clarke kao Dennis. Clarke je i napisao scenarij, dok je film režirala redateljica Suzi Ewing.

Film u kina dolazi 26. srpnja, u distribuciji Blitz Filma.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Caca034 15.07.2018.

    Ja sam se odlučila da odgledam film zbog trejlera. Volim ovakve filmove. Meni je totalno bezveze. Užasno mi je bio spor, radnja tanka, najslabija tačka scenario. Svu radnju su stavili u trejler pa ispada da je dosta brz film, a nije. Nije čak ni nešto strašan.

  • sanja985 14.07.2018.

    ok film

  • 12.07.2018.

    Neznam da bih ga mogla gledat jer sama pomisao na radnju filma me uzasava... nek gleda tko moze.

Komentiraj...
Vidi sve komentare